onsdag 31 mars 2010

Enkelt men vackert





Hej på er!

Snart är det påsk och det betyder att vintern ligger bakom och att våren är här!!! Äntligen! Här hemma har björkriset fått små mössöron och jag har pyntat det med rosa och naturfärgade fjädrar (tror att det kan bli en lite färggrannare påsk sen när Tilde är med och pyntar till påsk :). På ett stort fat ligger pastell färgade ägg och i en skål har jag satt några vita ägg som fått sällskap av ett fjäder. Så enkelt men så vackert! Det som är nytt för i år är ett silvrigt ägg som jag fyllt med påskgodis. Mums!

Ha en god fortsättning på dagen!

Kram, Sofia

måndag 29 mars 2010

Festtankar







Hej!

Under veckoslutet har vi firat Tildes födelsedag! Tusen tack till er alla som kom och gjorde kalaset till en oförglömlig fest för oss! Tilde tackar för de fina presenterna! Det bjöds på smörgåstårta (som min mamma hade lagat - tack!!!), prinsesstårta, rocky road i muffinsformar, chokladbollar, maränger i form av en etta och lite kex. Ingen stress här inte, tycker om när man kan förbereda och baka lite i taget och inte behöver stå i köket och stressa timmarna innan kalaset.

Tilde hade så roligt med sina kusiner och var riktigt trött efter allt kalasande igår. Hon sov gott hela natten och tog ännu en liten tupplur på morgonen (vilket hon inte annars gör). Medan hon sov tog jag tillfället i akt och fotograferade lite av de fina gåvorna hon fått. De små Maileg kaninerna har fått sällskap av två lite större kaniner, och så har de också fått den sötaste säng man kan tänka sig. Min syster hade sytt en docka år Tilde och den är bara så fin i sin rutiga klänning!!! På sista bilden ser ni en nyvaken Tilde i ett sött diadem i håret, på axlarna har hon en skön hemstickad tröja och i handen en tuff röd bil. Allt nytt och så fint! Tack!

Oj, det blev ett långt inlägg, ska inte göra det längre.

Hoppas ni har en bra måndag!

Kramar, Sofia

lördag 27 mars 2010

Trädgårdslider och trampstenar







Hej Lördag!

Var igår till mässcentret på hem- och trädgårdsmässa. Där fanns allt mellan himmel och jord men fastnade speciellt för Kekkiläs härliga trädgårdslider som är en perfekt kombination av växthus och förvaring. Skulle gärna odla olika slags örter i växthuset och förvara spadar, gräsklippare och andra verktyg i förrådet.

Gillade också ett slags runda trampstenar som man kan placera som en liten stig i gräsmattan. Perfekt för små barfotade barn att springa och trippa på! Det fanns också hålförsedda stenar. I hålet kan man sätta t.ex. en marschall som lyser upp i mörkret! I like! (bilderna är lånade från Kekkilä)

Ni ska ha en riktigt god fortsättning på helgen!

Kram, Sofia

torsdag 25 mars 2010

Tilde 1 år!






Hej!

Det var för precis ett år sedan Tilde bestämde sig för att komma till världen. Jag och Tildes pappa kände oss så lyckliga att få hålla i vårt nyfödda barn. Jag kommer ihåg att jag kunde titta på henne i timtal och undra hur hon kan vara så söt och god och hur hon kan dofta så gott...det var den finaste upplevelsen i mitt liv! Så för ett år sedan fick vi en dotter och dottern fick en mamma och en pappa!

Idag blev Tilde väckt (nej det stämmer inte) till vacker sång (stämmer inte heller :)). Hon fick öppna sina paket i sängen och vi hade det riktigt mysigt. Hade kvällen innan gjort brickan färdig med lilla flaggstången med flaggan i topp, två paket och en blomma i vas. Paketen var intressanta men flaggstången och blomman tog nog priset!

Vi har haft lite gäster på kaffe och kaka nu på förmiddagen. En hel del barn och mammor som kommit för att gratulera lilla Tilde på födelsedagen! Roligt att ni kom och Tilde tackar för de fina presenterna!

Nu säger jag tack och hej, ska ta en stor kopp kaffe och sätta mig ute på trappan i solskenet!

Kram, Sofia

onsdag 24 mars 2010

Tildes fotografier




Hej!

Vi har varit till rådgivningen på Tildes ett års granskning idag. Allt var bra, och om Tilde fortsätter att växa i den här takten blir hon 185 cm lång!!! Ingen kort tjej precis :)

Igår fick jag Tildes fotografier som togs i fotostudion för en månad sedan. Jag hade valt ut tre stycken svartvita porträttfoton och så blev det några i färg också. Nu har jag satt in de svartvita bilderna i ram och de står alla fint i rad på en tavellist som finns vid köksön. Som ni ser på fotot så är det inga allvarliga miner utan det är snarare lite spralliga och tokiga bilder. Blir på så gott humör när jag ser på bilderna!

Nu ska det plockas och fejas här. Imorgon firar vi ett års kalas här i huset!

Kram, Sofia

tisdag 23 mars 2010

Sushi och Vårlökar




Hej!

Idag har vi haft mamma-barn-lunch hos oss. Vi lagade sushi och det blev jättegott, nya favoritsushin är fylld med varmrökt lax och avokado och färskost. Mums!!! Inte så väldigt traditionellt japanskt men gott! Det är en lyx att få spendera dagarna i trevligt sällskap och äta gott! I like!

Köpte ifjol på hösten tre förpackningar med blomlökar men fick aldrig lökarna i jorden. Så nu har jag tänkt plantera lökarna i kruka. Frågade lite råd hos blomhandlaren men hon sa bara att det kan hända att det kommer upp blommor och att jag ska vattna lökarna mycket. Så jag får hoppas på tur och så ska jag vattna lökarna varje dag! Skulle vara fint med vita krokusar i kruka vid ytterdörren.

Nu ska jag gå ut i solen medan lilla Tilde sover i vagnen!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

måndag 22 mars 2010

Påskris och tak




Hej!

Idag har det varit en solig och fin dag. Har plockat lite björkris som jag hoppas att ska hinna få små mössöron till påsk. Riset står i en vas på matbordet och ser lite ensamt ut, men snart blir det nog riktigt fint med de gröna bladen.

Här hemma är det full fart på. Lilla Tilde tycker om att öppna alla lådor som hon sedan tömmer på ett huj. Idag hittade hon lådan med hennes matburkar. Hon fick riktigt ställa sig på tå för att räckas till burkarna men det klarade hon galant!

På övre våningen håller vi på att sätta upp panelen i taket. Panelen är målad i en matt vit takfärg men jag skulle vilja ha en glansigare färg på taket. Vad tycker ni, har ni erfarenheter eller vilket tycker ni att är snyggast? Är det opraktiskt med ett glansigt vitt tak?

God fortsättning på måndagen!

Kram, Sofia

lördag 20 mars 2010

Färgklickar










Hej på er!

Som ni säkert märkt går färgerna i vårt hem ganska långt i vitt, beige, svart och blått. Tycker ändå ibland att det kan vara roligt att sätta in lite färg i form av en blomma, en dyna, en filt eller kanske en duk (inte något drastiskt och dramatiskt här inte). Här kommer lite snygga inspirerande bilder från Tine K och Car med små färgklickar. Enjoy!

Nu ska lilla Tilde och jag gå på Baby Salsa! Chachacha!

Tjingeling!

Kramar, Sofia

fredag 19 mars 2010

Duvgrå påskägg




Hallo fredag!

Idag är det två veckor till påsk! När det är påsk vill jag pryda hemmet med björkris och vackra påskägg (måste erkänna att jag är väldigt svag för påskägg). Igår sökte jag efter påsk-inspiration på nätet och hittade två bilder på Lisbeth Dahls underbara pastelliga påskägg. Finfina och lite galna med kristallerna tycker jag! Nåja, var på loppisrunda igår, hittade ingenting och hade nästan gett upp hoppet om att göra några fynd. Började klä på Tilde ytterkläderna när jag plötsligt ser två duvgrå ensamma påskägg i glas på en hylla bredvid mig. Mitt hjärta började dunka, kan det vara....och ja, det var två små påskägg från Lisbeth Dahl som väntade på mig! Jag blev så glad!

Nu vet ni historien om mina två underbara duvgrå påskägg i glas som jag kommer att vårda varsamt i fortsättningen. När påsken är förbi kommer jag att packa in dem i ett vackert rosa silkespapper...

Sätter också in en bild på de vackra stolarna som ser ut som härliga påskägg runt bordet! Tycker att det ser ganska snyggt ut med de olika mönstren på stolarna. Det ser så ihop plockat ut, ni vet så där som man gör när det kommer gäster och men tar en stol från sovrummet och en från tamburen och en från hjälpköket, men ändå så uttänkt ut. I like! Bilden kommer från Car möbel.

Ha det så bra och en riktigt skön helg!

Kram, Sofia

torsdag 18 mars 2010

Kuddfodral





Så var kuddfodralen färdiga! Det blev två gråblå-vit-rutiga kuddfodral med knytband. Tycker om att sy fodral av den här modellen för då behöver jag varken trixa med knapphål eller blixtlås, och så tycker jag så klart att de är rätt så snygga:) Kuddarna kommer främst att vara i soffan men idag "byggde" jag en lekplats i köket av kuddarna. Både Tilde och Alfons stortrivdes och busade bland kuddar och fårskinn.

Idag på eftermiddagen ska vi ta en liten loppisrunda och åka och hälsa på en god vän. Ska bli riktigt skoj!

Så vill jag också passa på att gratulera käraste lillebror som haft både namnsdag och födelsedag denna vecka. Skulle vi ha kortare avstånd skulle jag bjuda på ett stort kramkalas och på en stor lyxig glassportion! Grattis och saknar dig massor!

Ha en god fortsättning på den vackra dagen!

Kram, Sofia

tisdag 16 mars 2010

Vimplar




Vimpelbandet är färdigt! Det blev ett fyra meter långt vimpelband med 19 flaggor i sex olika mönster. Det var riktigt roligt att sy och det kommer att bli flera! Skall sy ett vimpelband till lilla Tildes rum som kan hängas över dörren, i fönstret eller kanske vid sängen. Tänkte sätta in en kort beskrivning över hur jag gjorde vimplarna ifall det är någon som blir inspirerad och vill sy ett eget vimpelband. Så här gjorde jag:

1. Rita upp en triangel som du använder som modell.

2. Välj tyg, rita upp trianglarna på tyget och klipp ut.

3. Placera räta mot räta (till en vimpel går det åt två trianglar) och sy ihop långsidorna.

4. Sväng till rätan och stryk vimpeln med strykjärn

5. Sy fast vimlarna på rad i en snedlist

Tilde och jag fick ett paket på posten idag. Jag blev så glad av paketet och så rörd av det vackra kortet att jag fick tårar i ögonen. I paketet fanns en bok, boken om Pelle svanslös och det var snälla G som skickat boken! Tack snälla G, du gjorde oss så glada!

Nu ska jag kolla på ett inredningsprogram som kommer på TV. Missa inte Solsidan som kommer idag kl. 21.30 på SVT 5.

Kramar, Sofia

måndag 15 mars 2010

Bake & Party




Hej!

Idag har Tilde och jag och min goda vän varit på en liten utflykt till Helsingfors. Vi åkte till en butik som heter Bake & Party och jag blev så positivt överraskad av det stora och fina utbudet att jag tänkte tipsa er om butiken. Här kan du hitta fina tillbehör till barnkalaset, bröllopet eller dopet. Det finns fina muffinsformar med prickar, blommor, sjörövare o.s.v, kakformar som liknar tåg, piratskepp, fjärilar, nallar o.s.v. Jag köpte inte så mycket men några saker hade jag med mig i min rosa papperskasse. Hittade fina muffinsformar, servetter, pepparkaksformar i form av en fjäril och en festklänning :) och lite annat smått. I den här butiken får man också hyra kakformar, inte så illa tycker jag. Mera info finns på www.bakeandparty.com.

Nu ska jag gå och sätta mig i soffan och läsa lite före jag går i säng.

Kram, Sofia

söndag 14 mars 2010

On a happy day




God morgon!

Idag firar vi Tildes första Tilde namnsdag! Grattis Tilde! Tilde har fått ett litet paket och hon tyckte väldigt mycket om pappret och bandet som gåvan var packad i:)

Jag funderar ganska mycket på vilka traditioner jag vill att Tilde ska växa upp med. Jag vill att det ska finnas vissa saker som hör ihop med till exempel födelsedagar och namnsdagar. Därför blev jag så glad när jag hittade en liten flaggstång med en flagga i tyg i leksaksbutiken i Gamla stan. Den lilla flaggan är perfekt att ha på brickan på bemärkelsedagarna, tycker jag. Flaggan kommer från Maileg. Känner ni igen er med dessa traditionstankar?

Här ska det drickas namnsdagskaffe nu. Ha en god fortsättning på söndagen!

Kram, Sofia

fredag 12 mars 2010

matbordet hemma hos oss




Hej fredag!

Så var det fredag igen! Tycker att det ska bli riktigt skönt med veckoslut. Vi ska ta det lugnt, laga god mat, vara ute och bara njuta, och så har Tilde sin första Tilde namnsdag på söndag! På söndag är det också precis ett år sedan Tildes beräknade datum, hon väntade ju sedan i elva dagar före hon kom så det är ännu nästan två veckor till hennes födelsedag. Jag ska också träffa lite vänner under helgen, då får Tilde ha lite tumis-tid med sin pappa.

Idag har vi haft en mamma-barn träff här hos oss. Det var så roligt att träffa mammorna och barnen hade riktigt roligt de också.

Idag visar jag några bilder på vårt matbord. Bordet är köpt på aktion för flera år sedan. Till bordet hör fyra stolar som borde målas vita och få nytt tyg på sittdynorna. I stället för de fyra "inte-så-snygga-stolarna" har vi köpt nya stolar från Ikea som för tillfället har vit klädsel. Tycker om de svarta benen på stolarna, som blir en snygg kontrast till det vita tyget. Tilde sitter på ändan av bordet i sin vita super Stokke-stol. På bordet har jag en beige vaxduk med prickar. Vaxduk passar utmärkt i en barnfamilj där maten allt som oftast är runt omkring tallriken och över allt.

Ha en god helg! Nu ska vi ut i finfina vårvädret!

Kram, Sofia

onsdag 10 mars 2010

Lexingtons vårkatalog






Hej på er alla!

Idag har vi varit på babyrytmik, veckans höjdpunkt! Tilde som brukar vara på strålande humör har varit lite gnällig och en riktig famngris. Det är kindtänderna som spökar och som gör att Tilde har ont och blir lite gnällig. Men det är ingen fara, det går om.

Igår tog vi en riktigt skön promenad till gamla stan. Var ute efter inbjudningskort till Tildes födelsedag och det hittade vi. Tänker dock inte visa dem här just nu. Var också in i min favorit inredningsbutik. Köpte bara några meter prickigt presentpapper som jag använt som hyllpapper i det lilla vita skåpet där Tildes leksaker finns. Fick också med mig Lexingtons vårkatalog. Tog några foton på de vackra bilderna som jag tänkte visa åt er. Bilderna är så snyggt stylade att de nästan ser helt ostylade ut. Ser ut som om fotografen bara gått omkring i huset och knäppt bilderna, en helt vanlig morgon. Solljuset strömmar så vackert in genom fönstren och påminner om att våren och sommaren snart är här. I bilderna kan man se mycket vitt, beige och blått som jag tycker att är så snyggt!

Ha en god fortsättning på dagen!

Kram, Sofia