tisdag 31 augusti 2010

Mamma på jobb & lilla Tilde på dagis

Lilla Tilde på dagis.


Hej och hå!

Det är en ambivalent bloggerska som skriver idag. Ena sekunden känner jag mig som modiga mamman för att i nästa sekund känna mig som oroliga mamman. Det är nämligen så att Tilde ska börja på dagis imorgon och jag börjar jobba. Vi har varit på dagis och övat några dagar förra veckan och den här veckan både igår och idag. Jag har däremot inte kunnat öva ett enda avsked eftersom staden inte tillåter att jag lämnar henne på dagis, p.g.a. stadstillägget. De skulle ta bort tillägget på 200 euro om jag lämnade henne på dagis till exempel för 10 minuter, inte klokt, eller hur?

När jag tänker på att jag ska lämna henne imorgon på dagis känner jag fjärilarna i magen. Tänk att någon annan skall ta hand om det värdefullaste jag har? Och om hon börjar gråta, vem skall trösta henne då? Suck, känner ni andra mammor igen er?

Idag skall det i alla fall bli en massa mys i soffan, en promenad i skogen och pannkaka till mellanmål.


Min lilla skrutt och jag på morgonen.Jag kommer att sakna våra sköna mornar här hemma. Att bara vara tillsammans, kramas och ha det mysigt ihop.

Nu skall vi njuta av dagen!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

lördag 28 augusti 2010

Duntäcke & smulpaj!

God morgon bästa bloggisar!

Oj, så det är skönt att få sova i ett svalt rum under ett varmt, mjukt, prasslande duntäcke! Det gillar jag. På bilden kan ni se en rufsig, liten yrvaken Tilde bland duntäcken i sängen (med en tandkrämstub i handen). Sänggaveln har vi fixat själva och just nu är gaveln överklädd i ett tyg från Laura Ashley.


Fick massor av vackra blommor senaste veckoslut då vi hade fest. Snart är de alla utblommade och vissna men den här vackra gladiolen är ännu i liv och är ju bara så vacker!

Nu ska vi äta lunch och till efterrätt blir det äppel-smulpaj och glass! Mums!

Ha en skön helg!

Kram, Sofia

onsdag 25 augusti 2010

Fin i pyjamas!

Hej på er!

Idag har vi haft en riktigt skön avslappnad inne morgon. Tilde och jag har tassat runt i pyjamas och fixat lite här hemma. Medan jag vek in rena kläder i skåpen hade Tilde hittat sitt smyckeskrin och pyntat sig med två halsband och många många armband (hårbanden fick också vara armband:) Visst kan man vara fin fast man går omkring i pyjamas, tror jag att hon tänkte :)
Just nu på soffbordet, en bricka med Kivi ljuslyktor och blommor i små vaser.

Många frågar hur det känns att fara tillbaks på jobb och idag känns det faktiskt som om jag aldrig i livet skulle vilja fara på jobb. Skulle bara vilja vara hemma med Tilde och krama henne.

Nu skall jag koka kaffe och plocka fram några kaffekoppar för snart får vi gäster. Jeee!!!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

måndag 23 augusti 2010

Partaj & besök på dagis!Hej och hå!

Under veckoslutet hade jag (+ tre goda vänner) 30-års partaj. Det bjöds på mat, dryck och live musik. I like! Lokalen hade vi dekorerat med bl.a. pink färgade ballonger (som var fyllda med helium.) Här kan du beställa ballongerna. Kom bara ihåg att göra det i god tid före festen.

Idag har jag och Tilde varit till dagis och bekanta oss med barnen och dagistanterna. Gick också igenom lite "dagisregler" så nu skall bl.a. alla Tildes kläder märkas med Tildes initialer. Snart börjar dagisrumban för vår del.

Nu skall det strykas kläder här.

Ha det så bra!

Kram, Sofia

torsdag 19 augusti 2010

Påsar

Hej på er!

Efter en lång paus plockade jag fram min älskade symaskinen igen. Den här gången blev det tre stycken påsar. En påse för hårspännen, en för hårband och en för inneskor. Just nu känns det som om det finns hårband och spännen i varenda en knut och på varje hylla och fönsterbräde. Kanske det med hjälp av påsarna blir lättare att hålla reda på banden och spännena. Hoppas!


Ljusröd påse för spännen. Den färdiga påsen är cirka 12 cm bred och 15 cm hög.


Söta detaljer. Litet broderat hjärta och några pärlor pryder den här påsen.


Randig påse för hårband. Det är väldigt enkelt och det går rasande fort att sy såna här små påsar.


Prickig skopåse med virkad blomma för Tildes inneskor. Den här påsen är lite större än de andra påsarna.

Snart skall Tilde börja på dagis och då behöver hon inneskor. Tänkte nu fråga er vad era barn haft på dagis och vilka skor ni skulle rekommendera. Har någon erfarenhet av Tohvelisankaris skor?

Ha det så bra!

Kram, Sofia

måndag 16 augusti 2010

Högholmen & altanräcke

Lilla T på Högholmen. Kärran hon sitter i är en Graco Spree, och den är jag riktigt nöjd med. Den stora "förvaringskorgen" under sitsen är ett stort plus.


Hej på er!

Oj, vad tiden rinner iväg. Snart börjar lilla Tilde på dagis, bara en vecka kvar och så skall hon börja öva på att vara dagisbarn. Den 1.9 börjar jag jobba och då skall Tilde vara fulla dagar på dagis (hur skall jag klara mig utan henne?). Det kommer att bli tufft, men jag tror nog att vi skall klara det :)

Förra fredagen var vi på Högholmens zoo, och jag kan varmt rekommendera barnfamiljer att åka dit. Vi hade med oss lite picknick (som vi hann äta upp före vi ens kom in i djurparken :). På zoo området finns det bord och stolar utplacerade lite här och där. Vi var två timmar på Högholmen och det var riktigt passligt, vi hann titta på många djur och Tilde satt nätt i kärran hela tiden.

Idag har räcket på framterrassen blivit färdigt. Nu väntar jag bara att få måla det impregnerade virket vitt (men virket skall få torka och blir målat först i nästa år). Kommer ni ihåg hur vår terrass såg ut tidigare?

Så här! Livsfarligt för lilla Tilde, och jag har fått vakta henne som en lejonhona vaktar sina nyfödda ungar.


Och så här ser det ut nu. Ännu fattas det lite utsmyckningar på stolparna. Och med vit färg blir allt så mycket finare.


Här kan ni också se stenmuren som vi gjorde tidigare i sommar. Den nybyggda trappan ser ni till höger på bilden - den skall också få ett räcke innan hösten är här.


Ha det så bra, kära ni! Nu blir det nybakat bröd med smör och ett glas mjölk :)

Love, Sofia

torsdag 12 augusti 2010

Barnrums inspiration!


Hej på er!

Idag blir det barnrums inspiration. På bilderna kan ni se ljusa rum med en lugn bas där detaljerna är viktiga. Det som är positivt med att ha en neutral bas även i ett barnrum är att det lätt går att ändra då lilla sagoprinsessan plötsligt inte längre är intresserad av kronor och ljusrött utan i stället vill omge sig av hästar och hundar :) På översta bilden kan ni se ett ljust rum med detaljer i blått och där man kombinerat randigt, rutigt och stjärnor.


Här har det vita rummet blivit flickrum med hjälp av rosa knoppar på skåpet, ljusröd liten gungstol och den granna mattan. Fina knoppar finns att köpa på t.ex. indiska och syster lycklig.


Fint med blått och grönt, rutor och ränder och vitt golv.


Vilken prinsessdröm! De söta detaljer i guld, ljusröda lilla stolen, blommorna på gardinen, randiga mattan och korgarna under sängen gör att rummet känns flickigt, gulligt och praktiskt.

Tilde sover dagssömnen nu så jag ska passa på att stryka och byka lite. Imorgon ska hela familjen till Högholmens djurpark och titta på djur. Skall bli skoj!

Bilderna kommer från Car.

Ha det så bra!

Kram, Sofia

måndag 9 augusti 2010

Sensommar med kräftor och svensk damtidning!

Dukat för kräftkalas i glasverandan hos mina föräldrar ute i skärgården.


Bordet är dukat med blåvitt porslin, klara glas på fot och några blågröna kivi ljuslyktor. Ganska enkelt men festligt, tycker jag. Till kräftor tycker jag att det är gott med iskall snaps och lite vittvin :)


Hej!

Nu är vi inne i augusti och sensommaren är här. Ser fram emot svalare dagar och mysiga kvällar och lugnet som sensommaren för med sig.

På veckoslutet hade vi kräftpremiär. Äter helst mina kräftor på rostat bröd med smör, salladsblad, dill, majonnäs och lite citron. Mmmmm....För mig duger djupfrysta kräftor riktigt bra, inte är de lika goda som färska inhemska, men djupfrysta kräftor duger bra en helt vanlig fredagskväll i augusti.

Idag har jag varit och hälsat på min rara mormor. Fick en hög med svensk damtidning av henne som jag snart skall börja bläddra i. Skall bli riktigt roligt att läsa om de europeiska kungafamiljerna och den svenska societeten :)

Ha det så bra!

Kram, Sofia

torsdag 5 augusti 2010

Presenter i köket!


Hej!

Idag har det varit riktigt höstigt väder. Tilde fick prova sina nya röda gummistövlar och hon var riktigt stolt över dem :) Idag tänkte jag visa er några fina gåvor som jag fått till födelsedagen. På översta bilden ser ni en underbar brödlåda i vitt porslin. Brödlådan är tillräckligt stor och rymmer både semlor och rågbröd, och så är den vacker att se på, I like! Tack för den!


På väggen har jag nu fått upp två krokar och där hänger lite mer födelsedagspresenter :) Gillar muffins-mönstret på handduken massor. Vill baka muffins nu!

Jaha, vad kan det finnas i den här påsen då?


Jo, en kanna från Muurla. Snygg form på kannan, eller hur? I "handtaget" borde det finnas en liten bit lime, men det hade jag inte hemma så det fick vara utan.

Imorgon åker vi ut till skärgården igen, så nu ska det packas.

Ha det så bra!

Kramar, Sofia