onsdag 29 september 2010

På gården just nu!

Hej Bloggisar!

Hur har ni det? Hoppas ni har det bra! Visar idag några bilder från gården. På terrassen står just nu några krukor med buxbom, lila blommor och en lykta.


Ja, nu är också trappan som leder upp till terrassen färdig. Vill måla alla pelare vita nu! Det kommer att se så mycket snyggare ut när allt är målat. Nu ser det lite "hackigt" ut.


Så här har vi gjort. Planterat en tuija och runt den har vi gjutit (då på sommaren när vi hade värsta betongverkstaden här:) en betongring som vi fyllt med små vita stenar. Nu har vi ju fortfarande bara stenkross på marken men i nästa år skall det fixas mörkgrått stendamm på marken.

Nu önskar jag er en riktigt skön kväll bästa bloggisar. Imorgon är jag ledig, jippiii!!!!

Ha det bäst!

Kram, Sofia

söndag 26 september 2010

Ljus i mörkret, del 1.


Hej!

Här hemma har jag plockat fram ljusslingorna, de lyser så vackert i höstmörkret. Ville bara dela med mig av ljuset i mörkret, för nu är det dags att börja tända ljus och ta på sig yllesockorna och ha det mysigt inne. Hösten är en tid för stilla njutning! Ha en så skön söndag!



Kram, Sofia

fredag 24 september 2010

Plommonsylt & hemmakväll

Tilde i skönaste jackan. Skulle vilja ha en likadan åt mig själv :)


Hej bloggisar!

Idag har jag varit ledig från jobbet. Skönt! Har varit och hälsat på min goda vän och hennes dotter. Fick en stor skål med plommon med mig hem, och gissa vad jag sysslar med just nu? Jo, jag kokar plommonsylt! Sylten puttrar lugnt i kastrullen och det doftar riktigt hemtrevligt här i köket. Hoppas att det blir god sylt som vi under vintern kan sätta i kvällsgröten och vem vet, kanske vi kan baka julstjärnor med hemgjord plommonsylt i år! Hoppas!

Min man är på arbetsresa så jag firar veckoslut med lilla T och hunden. Har hyrt en glammig romantisk komedi som jag tänkt titta på ikväll. Men först blir det ansiktsvård med peeling och mask och sedan gott te och smörgås. Hoppas på en lugn natt med sovande hund och barn :)

Ha det så bra och jag önskar er ett riktigt skönt veckoslut, bästa bloggisar!

Kram, Sofia

onsdag 22 september 2010

Vårlökarna i jorden!

Svarta tulpanen "Black Hero". I like! Bild från Allt om trädgård.


Kirgiskål, som blir 80 - 100 cm hög. Bild från odla nu.


God kväll, bästa bloggisar!

Har ni planterat vårlökarna redan? Just nu lär det vara "rätt tid" att sätta lökarna i jorden, så att de små lökarna hinner rota sig innan det blir kallt. Har planerat att plantera: vit och lila krokus, scilla, kirgiskål och så är jag väldigt sugen på svart tulpan. Visst är den häftig? Krokus och scilla har jag tänkt plantera i stora grupper i gräsmattan medan tulpan- och kirgiskål lökarna planteras i blomrabatten. Jepp, så är planen och den skall förverkligas under veckoslutet. Skall bli härligt att påta i jorden och få smuts under naglarna :)

Ha det så bra!

Kram, Sofia

söndag 19 september 2010

Söndagspromenad


God morgon!

Idag är det söndag och ute är det vackert höstväder. Gillar den friska och lite kyliga luften som hösten hämtar med sig. Vi skall snart klä på oss och gå ut på en promenad och stanna på ett mysigt ställe och äta lunch.

Är lite trött idag, Tilde har igen en period då hon inte riktigt kan sova. På nätterna sover hon oroligt, gråter och yrar och på dagarna sover hon max 30 min. Hoppas vi snart ska få börja sova igen!

Idag skall vi också på födelsedagskalas! Jippii, skall bli skoj. Grattis E på födelsedagen som är idag!

Njut av dagen, bästa bloggisar!

Kram, Sofia

fredag 17 september 2010

Inneskor

En liten bukett violer från gården. Visst är de vackra!

Hej bästa bloggisar!

Tilde sover och i ugnen har jag en plåt med bruschettor som jag väntar på att skall bli färdiga. Tänkte under tiden komma in och önska er en riktigt god helg och samtidigt visa Tildes nya inneskor som hon är så stolt över.


Blev så glad när jag hittade de här silvriga lädertossorna på Sevelyn. Mjuka och sköna och jättetjusiga! Mamma + Tilde like!


Här går det undan. Full rulle från morgon till kväll. Den silvriga färgen passar med alla kläder, och är både praktisk och festlig på samma gång.


Efter bus blir det en liten läspaus. Elsa Beskows sagoskatt är en stor favorit.


Nu skall jag ta och äta lite lunch. Det blir mozzarella-tomat bruschetta med en stor sallad. Känner mig väldigt krasslig och har ont i halsen, om inte bruschettan går att svälja får det väl bli yoghurt i stället :)

Ha det så bra vänner!

Kram, Sofia

onsdag 15 september 2010

Ralph Lauren Home

Stilig och pompös bäddning från Ralph Lauren - ja tack, skulle gärna kunna sova i den sängen.


Hej på er!

Idag dagdrömmer jag om Ralph Laurens underbara sängkläder och handdukar. På Stockmann har de öppnat en liten avdelning med produkter från Ralph Lauren Home. Stilen är väldigt elegant och klassisk med moderna detaljer. Under vår korta Helsingfors visit, förra veckoslutet, var jag och kollade in produkterna. De är ljuuuuvliga! Skulle jag ha råd skulle jag köpa nya sängkläder och stora badlakan därifrån genast bums med detsamma :) Fick nöja mig med små handdukar i stället, men de är finfina! Idag får ni njuta av några inspirerande bilder från Ralph Lauren.


Suck....snygg kontrast mellan det gamla och det nya.


Elegant


Stiligt stilleben.


Inbjudande sovrum i lugna färger och mönster.


Hoppas ni har det bra, bästa bloggisar!

God natt!

Kram, Sofia

söndag 12 september 2010

Morgonrock & Familjefest

God dag sköna söndag!

Vår hund tycker inte att det är vidare kul att vara ensam hemma på vardagarna. Då han är ensam hittar han på en massa bus. Förra veckan åt han upp min badrock (eller rättare sagt gjorde han ett riktigt stort hål i badrocken) så att jag fick slänga den. Jag som använder morgonrock både morgon och kväll var ju riktigt i blåsten utan den. Nå, nu har jag hittat en ny. Det blev en underbart skön morgonrock i vitt linne från H&M home. I morgonrocken står det med svarta snygga bokstäver "stone washed pure linen" och så är den ju härligt skrynklig, som bara linne kan vara :) Här kan du klicka hem den.


Här hänger den, min nya sköna morgonrock på en stol i sovrummet. Jag får lite lyxig spa-känsla när jag går i morgonrocken här hemma. I like!

Idag skall hela familjen gå på familjefest här i "grannbyn". Vi hoppas på att det ska finnas små puppe-kaniner att hålla i famnen.

Ha en så skön söndag!

Kram, Sofia

lördag 11 september 2010

Grattis & Sevelyn

Bild lånad från One Girl Cookies.
Hej på er!

Idag kikar jag bara snabbt in för att gratulera Tildes kusin E på födelsedagen! Grattis E, hoppas du haft en bra dag! Nästa vecka firar vi dig!


Bild lånad från Sevelyns hemsida.

Idag har också barnklädesbutiken Sevelyn öppnat här i stan. Här kan ni läsa mer om den underbara butiken och här kan ni också följa med deras blogg.

Nu blir det te och smörgås.

Kram, Sofia

torsdag 9 september 2010

Äta själv & Minisemester



Hej på er!

Så här kan det se ut hos oss på morgonen efter morgonmålet :) Tilde har i över ett halvt år ätit själv, men hon har ätit med fingrarna. Det har varit klåttit och såttigt (och det har gått åt en och annan hushållspappers rulle:) men hon har varit nöjd. Efter att Tilde börjat på dagis och sett att de andra barnen använder sked, så vill hon också äta med sked. Bjuder på några komiska "matbilder" från frukosten idag (inget för den prydliga som hatar klått).

Imorgon åker hela familjen på en minisemester till Helsingfors. Tror inte att jag låter Tilde äta yoghurt på hotellfrukosten, det blir nog en torr brödbit och banan i stället :) Skall bli kul!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

tisdag 7 september 2010

Spegel & Divan

Hej på er!

Dagarna går väldigt fort nu. En typisk dag består av dagis, jobb, matlagning, städning, löpning och många kramar och pussar. Har haft problem med att ladda ner bilder från kameran, så idag blir det i stället en inspirations bild från Tine K.


Tycker om den här bilden. Den mjuka vita divanen (tror minsann att det är en Howarddivan) ser så inbjudande ut, den grå färgen på dörren är snygg tillsammans med allt det vita och den stooora spegeln är härlig, vill ha allt!!!! Är det någon som vet hur man sätter fast såna stora speglar (man vill ju inte att en sådan skall i misstag heller falla och gå sönder)? Skulle gärna ha en i vårt kommande sovrum uppe på övre våningen. På IKEA har de fina stora speglar till bra priser.

Säger nu god natt!

Kram, Sofia

lördag 4 september 2010

Dörrkrans och lördagsjobb!


Hej Lördag!

Skulle vilja ha en ny krans till dörren. Har bestämt mig för att inte köpa en ny utan i stället försöka fixa något av den gamla kransen (som jag fyndade för tre euro på loppis). Med lite vackert band, hjärtan och pärlor brukar det nog bli bra :)

Idag skall jag på jobb till klockan fyra, känns konstigt. Vi har en sån där "pusseldag" där mannen och jag fått pussla ihop våra tider för att få allt att gå ihop. Han är nämligen också på jobb, och måste vara hemma till klockan halv fyra för då måste jag i min tur åka på jobb. Allt går bra bara tiderna håller.

När jag kommer hem i kväll tänker sitta en stund bredvid lilla Tildes säng och se när hon sussar gott och efter det tänker jag krypa upp i soffan, se på film och äta en massa lösgodis! Det är min plan.

Ha en skön helg!

Kram, Sofia

torsdag 2 september 2010

Duktiga Tilde på dagis & skönhetsbehandlingar!

Hej på er!

Nu har vi två dagar bakom oss med både dagis och jobb. Tilde har varit jätteduktig och klarat sig fint på dagis. Inget gråt vid avskeden (bara jag som grät en skvätt igår efter att jag lämnat henne och stängt dörren till dagiset :) Vid dagsvilan har hon haft svårt att somna och då har hon gråtit men annars har hon varit nöjd och glad. Det är så skönt att vi klarade de här två dagarna så bra för nu känner jag att dagis är det rätta för oss och att jag kan stöda Tilde de dagar hon kommer att ha svårt att bli på dagis (för de dagarna kommer).

Jag skall nu plocka fram min gula mapp och börja repetera de behandlingar och produkter som vi använder och har till salu på jobbet. Hur låter det med en avslappnande aromatisk ansiktsbehandling med aromapressur...


och ryggmassage....



och aromadränage? Bilder från Decleor.

Känner mig trött, ska koka en kopp te och sedan studera en liten stund.

Ha det så bra!

Kram, Sofia