lördag 30 april 2011

Valborg på övervåningen!

Hej på er!

Började dagen med att ta en titt på övervåningen. Ställde mig på balkongen, tittade ut mot den lilla gården och lyssnade på fågelkvittret och tänkte "snart skall vi äntligen få flytta hit upp". Både Tilde och Alfons älskar att vara här uppe. Och jo, vi har gummistövlar på fötterna, det har blivit en vana att sätta stövlarna på fötterna när vi går upp ...


Tildes rum har fått verka som målarrum den senaste tiden. En gammal säng, skrivbord och ett litet bord har bland annat blivit målade. Till Tildes rum har jag inte tänkt köpa några nya möbler, utan i stället fixar jag gamla möbler så att de passar in i hennes rum.


Och här skall hennes säng stå. Måste sätta ett täcke under sängbena eftersom målfärgen inte riktigt hade hunnit torka :)

Ikväll skall vi fira Valborg med att gå ut och äta med goda vänner. Barnen får följa med så vi har faktiskt valt ett ställe där det finns en riktigt bra lekhörna :) Hoppas de trivs där!

Önskar er en riktigt skön Valborg!

Kram, Sofia

fredag 29 april 2011

Kate hjärta William

Hej på er!

Har ni kollat på det kungliga bröllopet idag? Tilde och jag hade bjudit hit småkusinerna på prinsessparty. Flickorna fick klä ut sig i prinsessklänning och krona och de tyckte att det var hur festligt som helst :) Den här gången var det Kate och William som gifte sig i London.


Brudklänningen är himmelskt vacker med spetsdetaljer och lång ärm, designad av Sarah Burton. Kan nog säga att Kate är bland de vackraste brudar jag någonsin sett.


Vit liten brudbukett med bland annat hortensia och liljekonvalj. Bilder från Svensk damtidning.

För övrigt tycker jag att bröllopet var lite stelt. Undrar varför William inte var vänd mot Kate när hon gick upp för altargången?

Nu önskar jag er en riktigt god natt!

Kram, Sofia

tisdag 26 april 2011

Gardinstyg och färg på bena!

Hej på er!

Den här veckan har jag semester. Har planerat att sy gardiner till våra sovrum på övervåningen. Var inne på Liina och hittade det här blommiga tyget till Tildes rum. Tror att jag skall skarva med vitt linnetyg och sy fast lite vackra band. Visar när det är färdigt.

Vädret har varit soligt och varmt hela påsken. Tänkte få slag när jag satt i solen och kavlade upp buntarna och mötte ett par kritvita ben. Någon som känner igen sig? Bestämde mig den sekunden att prova på en bodylotion som ger huden en solbrun färg. Ingen typisk brun utan sol produkt som är svår att fä jämn utan en bodylotion som innehåller lite DHA som gradvis ger huden en gyllene färg. För övrigt hatar jag lukten av DHA(lukten som finns i BUS produkterna) men den här cremen doftar riktigt gott av magnolia.


Bild från Decléor.

Decléor Systeme corps glow heter produkten som jag nu använt i två dagar. Visar resultatet om det blir bra :) Det vill säga om benen får ett gyllene lyster. Hoppas!

Önskar er en riktigt skön kväll!

Kram, Sofia

lördag 23 april 2011

Glad påsk!



Hej!

Glad påsk till er alla! I natt har påskharen varit på besök och till vår stora glädje hittade vi några gömda ägg :)


Skall snart packa bilen och så åker Tilde och jag ut till skärgården. Där skall vi gå på påskbasar och så skall Tilde påskhäxa med kusinerna. Pappa T får bli hemma och sätta upp lister i vårt sovrum på övervåningen. Kul!

Önskar er en riktigt glad påsk bästa läsare!

Kram, Sofia

torsdag 21 april 2011

Tulpaner & Fjädrar & Ledighet!

Välkomnar påsken med ett stort fång gula och rosa tulpaner!



För att få lite fåskfeeling stoppade jag ner lite fjädrar bland tulpanerna. Gult och grönt känns piggt och snyggt, just nu :)

Skall bli så skönt med påsk. Få vara ledig. Ta det lugnt. Vara tillsammans. Ta dagen som den kommer. Fixa i trädgården. Laga god mat. Ha gäster. Njuta.

Önskar er en fridfull långfredag!

Ha det så bra!

Kram, Sofia



söndag 17 april 2011

Påskförberedelser & grillad korv på terrassen!

Hej på er!

Idag har vi plockat fram påskpyntet här hemma. Tycker att det är så uppiggande att ta fram de färgglada påskäggen och kycklingarna. Här har vi fyllt en skål med målade ägg och torkat gräs. Det enklaste är det vackraste, det tycker jag.


Vädret var så otroligt vackert och fint idag så vi bestämde oss för att grilla årets första grillkorv och äta ute på terrassen. Nu har vi den bästa tiden på året framför oss! Härligt!


Videkissor hör till påsken här hos lilla tildes hem. Tilde var så stolt när hon fick hänga upp påskägg i riset. När riset var färdigt pyntat fick jag binda fast zinkkannan i räcket för den höll på att blåsa bort :)
Söt puppekanin (från plantagen) bland våriga blommor på trappan.

Skulle vilja baka alexanderbakelse till påsken men hittar inget bra recept. Någon som har ett recept och skulle vilja dela med sig? Ni kan lämna receptet som kommentar här på bloggen, eller skicka ett mail till lillatildeshem@gmail.com eller ringa. Tack på förhand!

Nu skall vi kolla på valvakan.

Hoppas ni får en riktigt bra start på veckan! Kom ihåg solkrämen!

Kram, Sofia

onsdag 13 april 2011

I väntan på påsken!

Blå ljuvligheter! Förgätmigej i vas och pärlhyacint i vackra glas. Bild från sköna hem.


Hej!

Snart är det påsk! Längtar efter att få vara ledig och ha tid att få vara tillsammans med familjen, äta gott och pyssla i trädgården.

Royal Copenhagen har ägg med vackra motiv.


Har ni tänkt måla era egna påskägg? Eller skall ni kanske gömma ägg? Jag brukar leka påskhare och gömma chokladägg här hemma. Tycker det är jätteroligt :) Bild från fåfängan.


Ljuvliga ägg från Day. De här är så snygga att de skulle kunna stå framme året runt. I äggen kunde man också gömma små små nätta pastellfärgade ägg :) In på önskelistan med dem!


Har inte sått påskgräset än med tanken är att vi skall göra det imorgon, månne det hinner komma upp? Hoppas!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

måndag 11 april 2011

Gardeners Hand Therapy!




Hej på er!

Jag har redan under flera år använt en handcreme från LCN. Under Sevelyns kundkväll förra veckan tyckte jag att det var dags att prova på något nytt och valde en handcreme från Crabtree & Evelyn. Närmare bestämt Gardeners hand Therapy. Handcremen innehåller bland annat näringsrikt sheasmör som vårdar och ger näring till torra händer. Cremen känns riktigt bra för mina händer som är torra och som dagligen utsätts för både vatten, desinfektionsmedel och kosmetiska produkter. Den här cremen är en keeper!

Har grävt fram mina joggingskor som låg längst in i skåpet bakom stövlar och vinterskor. Snart skall joggingskorna äntligen tas i användning, någon som hänger med?

Ha det så bra finingar!

Kram, Sofia

söndag 10 april 2011

Vårtecken och Expedit!

Hej!

Idag har vi varit ute och letat efter vårtecken. Till vår stora glädje märkte vi att de första krokusarna dykt upp.


De första krokusarna tittar upp ur marken. Härligt!


Garderoben har nu fått alla lister på plats blivit städad är nu färdig för att inredas. Igår kväll efter att Tilde somnat skruvade Tomas och jag ihop Expedit hyllan till garderoben. Ikväll skruvar vi ihop den andra :)


En doftpåse från Durance med doften av Cotton Flower sprider nu doft i garderoben. Nu är det bara kläderna som fattas.

Bästa bloggisar, hoppas ni njuter av vårsolens värmande strålar, ljuset och fågelkvittret!

Kram, Sofia


onsdag 6 april 2011

Inspiration!

Bild från Tine K


Hej på er!

Har tittat igenom mina bilder som jag sparat i inspirationsmappen. Blev nästan lite lycklig när jag hittade så många vackra bilder :) Sökte den här gången efter idéer till utrymmet vid trappan på övervåningen. Just det, det utrymme som jag visade bilder på i förra inlägget. Vill ha in lite färg, zink, och jordelement som ger värme.


Bild från Lexington

Olika nyanser av blått är snyggt tillsammans med vitt. Blåbärsblått känns extra fint just nu.



Bild från Sisters Agency

Svart magnettavla och cool lampa i trappan, inte så illa.


Bild från Tine K

Den stora brickan är ursnygg. Vill ha på väggen på övervåningen. Tillsammans med ett olivträd, svartvitt foto och sandfärgad matta och en stor korg, kunde det bli riktigt fint.


Bild från Tine K

Den varma färgen på lamporna passar fint i ett vitt rum.


Bild Tine K

Tjusigt med stor korg på vitt golv.


Bild Sisters Agency
Och här har vi det svartvita fotot.

Visst är det tacksamt med internet när det finns så mycket fint att bli inspirerad av. Annat var det förr när man köpte sin inredningstidning och så hittade man kanske några bilder som man tyckte om :)

Ha en skön kväll!

Kram, Sofia

söndag 3 april 2011

Golv i övervåningen!

Hej på er!

Idag kan jag säga att vi har laminatgolv i alla våra rum på övervåningen.


Så här såg det ut vid trappan på övervåningen klockan 10 idag. Inget golv men en nyfiken hund :)


...och så här såg det ut klockan 14 vid samma ställe. Nu är det bara listerna som fattas och några enstaka vackra saker som gör utrymmet personligt och snyggt.


På den här väggen skulle jag vilja ha ett stort svart-vitt foto på Tilde, kan också se framför mig ett olivträd som står och vänder bladen mot ljuset som strömmar in från takfönstert. Dörrhålet som ni ser leder in till vår garderob.


Garderoben, och här har en vägg blivit svart.


Trappräcke kom igår på plats. Riktigt snyggt blev det, tycker jag.


Ja, det var några bilder från övervåningen och som bäst får Tilde golvlister i sitt rum. Snart får vi ta övervåningen i användning!

Ha en skön söndagkväll, finingar!

Kram, Sofia

fredag 1 april 2011

Trygg i sig själv!

Hej på er!

Rådgivningsbesöket gick fint igår eftersom Tilde valde att vara en sammarbetsvillig två-åring :) Blev så glad när hälsovårdaren sa att Tilde verkar vara en flicka som är trygg i sig själv. Ljuvligt, det är ju bland det viktigaste tycker jag.


Ute är det mycky snö, säger Tilde med en suck när hon tittar ut genom fönstret. Tror att det är hennes sätt att säga, det räcker med vinter och snö nu, våren kom kom!


Tilde i sin nya vita skjorta med söta spetsdetaljer som pappa hade med sig från resan.


Och här är min "tuliainen". Choklad...mmmm...med kaffe....mmmmm.....gott!

Nu önskar jag er ett riktigt skönt veckoslut!

Kram, Sofia