tisdag 27 september 2011

Huvudbonad eller inte, det är frågan!


Hej!

Vad säger ni, är detta en huvudbonad eller inte? Är bjuden på fest på fredag och på inbjudan står det att jag skall bära huvudbonad. Blev lite osäker...men vad tror ni? Kan man räkna det här fjäder + strass diademet till en huvudbonad? (diademet är köpt på Våga, om det är någon som undrar :)

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 25 september 2011

Löprunda och lite till KalasLördag!

Hej!

Jipppppiiii, jag gjorde det!!!! Äntligen! Första löprundan sedan jag fick astma! För en och en halv vecka sedan fick jag nya mediciner och nu verkar det som om de hittat mediciner som passar mig!


Så här happy är jag efter springturen. Håret står på ända (som alltid :) men så där extra mycket, och kinderna är röda och musklerna är varma. Nu vill jag bli stark och få upp kondisen, någon annan som känner för lite motion? I bakgrunden dansar Alvin and the chipmunks. Tilde tycker om att se på de sjungande och dansande ekorrarna, gillar era barn dem också?


Tilde och jag var igår på KalasLördag och vi gillade det massor. Därför sätter jag in programmet ifall någon annan är intresserad av att komma. Igår var det en trollkonstnär som stod för programmet och efter det bjöds det på saft och kex och barnen fick med sig en ballong. Kostade 5 euro.

Önskar er en skön kväll!

Roligt att du tittade in här på lilla Tildes hem!

Ha det bra!

Kram, Sofia

lördag 24 september 2011

God morgon och kalaslördag!

God morgon härliga lördag!!!!

Har ni sovit gott? Här myser vi inne medan ljusen brinner i ljuslyktorna (lyktorna på bilden kommer från Tine K och är köpta på Våga). På inköpslistan idag står det värmeljus. Just nu går det åt av den varan.


Har också plockat fram en ljusslinga som jag satt i en hög vas. Tycker om det varma ljuset som ljusslingan ger.


En ek kvist står i en vas på hyllan. Kvisten hittade Tilde igår då vi gick hem efter dagis. Ger lite färg åt vår ljusa inredning.

Idag blir det kalaslördag med trollkarl på Grand, för mig och Tilde. Roligt med lite program på lördag förmiddag.

Sköt om er!

Kram, Sofia

fredag 23 september 2011

Picknick i skogen!
Hej!

Oj, vad veckan gått fort men nu är det äntligen fredag och nu är det dags att dra ner på tempot. Inledde veckoslutsfirandet med en picknick ute i skogen. Vi satt hela familjen på berget, åt våra smörgåsar och andades in den friska höstluften. Skönt!

Bilderna är från Bynord. Gillar färgkombinationerna. De olika grå tonerna, brunt och pikilitet inslag av trä. Känns bra. Balans.

Nu blir det film och godis och ett glas rött! För nu är det fredag och dags att andas ut!

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 18 september 2011

Tofs och armband!Hej!

Nu har jag köpt min första tofs ever! Den är silvergrå och hänger på handtaget på glasdörren som leder in till arbetsrummet. Få nu se om jag blivit smittad av tofsfebern, jag menar om det snart kommer att dyka upp tofsar överallt i hemmet. Hoppas inte. En eller två får räcka :)


Är svag för stora armband. Hittade det här flätade armbandet på Våga igår och jag var helt såld. Priset var också bra, 15.90! Kommer att bli en favorit i höst!

Nu skall jag fortsätta hjälpa mannen min. Vi håller på att bygga ihop den stora terrassen.

Stor kram, Sofia

fredag 16 september 2011

Varmt på fötterna och nagelfix!

Hej!

Hösten är här! Det känns kallt om fötterna när man går barfota på det svala golvet. För att inte frysa om de små fossingarna har vi tagit i användning...


varma lurviga sköna fårskinnstofflorna (som Tilde ärvt av kusinerna L & R)...


och de randiga långskaftade yllesockorna! Känns så varmt och skönt!!


Kolla naglarna! Har varit och fixa naglarna i Lilla Nagelsalongen på Ågatan här i stan. De är inte förlängda utan bara "lackade" i fransk manikyr med ett sorts gel som skall hålla i fyra veckor! Nästa tid är redan bokad! I like!

Nu skall jag fortsätta jobba! Ikväll blir det fredagsmys med film och bastu (och oboy - så klart!)

Ha det så bra!

Sköt om er!

Kram, Sofia

lördag 10 september 2011

Whoopies!God morgon alla fina!

Det ligger ett tunt lager pudersocker över hela köket. Vi har bakat Whoopies. Det blev vaniljwhoopies med vaniljfyllning. Gott! Till utseendet påminner de om de franska macaronerna men till smaken är de mer som cupcakes. Att baka whoopies är lätt och roligt också!

Någon som vill ha receptet, så maila mig på lillatildeshem@gmail.com

Ha en fin dag!

Kram, Sofia

fredag 9 september 2011

Fredag!


Hej!

Det är så skönt med fredag och jag känner mig så lycklig att få skriva så. Tidigare har jag jobbat på hotell, på spa, och då jobbade jag både kvällar och veckoslut men nu jobbar jag som lärare på ett yrkesinstitut och nu har jag lediga veckoslut. Så skönt!

Fredagen till ära skall vi göra lite god mat idag. Det blir pizza med parmaskinka och mozzarella ost (mums). Skall också baka vaniljwhoopies, sätter in receptet om det blir bra.

Men först skall vi jobba en stund på gården och efter det blir det bastu och så skall vi dricka oboy!

Önskar er en riktigt skön fredag!

Kram, Sofia

onsdag 7 september 2011

Diggi-loo diggi-lay!

Digiloo digilei!

Jag är svag för skor. Speciellt guldfärgade skor. Så jag är väldigt skyldig till att Tilde nu har ett par guldfärgade festskor. Ett par små guldiga med rosett. Perfekta till höstens och vinterns festligheter. Skorna fyndade jag på H&M för 5,90! Inte illa.

Önskar er en god fortsättning på veckan!

Kram, Sofia

söndag 4 september 2011

Change the battery pack!

Bild från Car möbel

God kväll!

Nu hade jag tänkt visa bilder från vår veckosluts resa i Åbo, men när jag skulle ta första bilden dök texten "Change the battery pack" upp. Ups. Jag hade glömt det också. I det ögonblicket bestämde jag mig för att det här skulle bli en resa utan några måsten, en resa då jag laddar mina batterier. Och så blev det. Mannen jobbade eftersom det var arbetsresa för honom men Tilde och jag tog det lugnt. Vi beställde glassportioner (läs jag beställde stor glassportion med chokoglass och chokosås och Tilde fick en vaniljglass boll) med rosa parasoll, badade i badkar, promenerade längs ån och shoppade lite grann. Tilde fick sina första par gulskor, ett par ballerinor med rosett, som jag skall ta bild på så får ni se.

Nu skall jag packa upp det sista.

Ha det så bra!

Kram, Sofia