fredag 25 november 2011

Fredagsmys!
Hej!

Tittar bara in för att önska er ett riktigt skönt veckoslut! Nu blir det fredagsmys med film och lösgodis. I soffan. I like!

Ha det bra!

Kram, Sofia

torsdag 24 november 2011

Sockerhus & papparkaksbak!


Hej!

På lördag firar vi lillajul och då har jag planerat att Tilde och jag skall baka de första pepparkakorna för i år. Har köpt en färdig deg och till dekoration skaffade jag vit kristyr och franska pastiller. Det är någonting speciellt med den där pepparkaksdoften som väcker så många barndomsminnen och som bara är så julig och god. Mmmmm.....

Tänkte också göra av med ett stort paket bitsocker och bygga ett sockerhus (eller snarare koja :) av bitsocker. Tilde skall så klart få vara med. Här kommer receptet till fogmassan eller vad man nu skall kalla det :)

Bilderna och receptet är från Dansukker.

4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit


Vispa samman ingredienserna till en fast, seg smet, helst med elvisp. Fyll i plastpåse och spritsa ut.

"Limma" ihop sockerbitarna med kristyr och bygg hus, slott, kyrkor, borgar osv.


Ha det bra!

Kram, Sofia

tisdag 22 november 2011

Trotsboken!


Hej!

Just nu väntar jag på att Trotsboken skall dimpa ner i postlådan. Boken är beställd i alla fall.

På adlibris hittar man en kort beskrivning på boken. Där hittar du också texten " När man är mitt inne i en "föräldra-barn-kris" är det skönt att få veta att man inte är ensam om problemen och att få handfasta råd. Och det är skönt att få skratta lite."

Ja tack, säger jag till en bok om trots där man blir påmind om att trots leder till mognad och utveckling. Och att man inte är ensam :)

Kramar, Sofia

lördag 19 november 2011

Julstjärnor & glögg!Bild från Tine K


Hej!

Idag tänder vi ljusen i lyktorna, bakar de första julstjärnorna och kokar den första glöggen. Julen smyger sig sakta in i vårt hus och är så välkommen!

Ha det bra!

Kram, Sofia

fredag 18 november 2011

Washitejp!


Hej!

Idag har jag beställt foton. Det känns bra! Har tänkt göra ett kollage av bilder på en vägg i arbetsrummet. Kommer att använda bilder som gör mig glad och lycklig och som får tankarna att glida iväg.

Bilderna tänkte jag hänga upp med hjälp av Washitejp. Tejpet som kan användas både på målade och tapetserade väggar och flyttas utan att lämna märken efter sig. I like!

Nu gäller det bara att kunna välja bland alla vackra mönster och färger. Eller så blir det kanske helt enkelt svart, som på bilden. Bilden är från Therese Sennerholt

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 13 november 2011

Farsdag


God morgon!

Idag firar vi farsdag. Tilde har sjungit upp sin pappa och vi har ätit ett härligt morgonmål. Det här med att sjunga på farsdagen, jag bara undrar, vad sjunger ni?

Vi valde att sjunga födelsedagssången från Lotta på Bråkmakaregatan, men i stället för födelsedag så sjöng vi farsdag. Det blev så här "vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är pappas farsdag!
Hurra hurra hurra! Den sången tycker Tilde om att sjunga och det är ju huvudsaken.

Nu blir det mys i soffan och sedan lite senare idag skall vi åka och hälsa på Tildes fafa och mofa.

Ha en fin dag! Och grattis bästa pappa på farsdagen!

Kram Sofia

lördag 12 november 2011

Zinkhus


Bild från Walter & co

Hej!

Är så förtjust i zinkhus. Tycker att det ser så fint ut med flera hus som bildar en liten stad. Har bara ett hus men det är också helt ok. Tillsammans med Tine K lyktorna och några blommor blir det ett fridfullt stilleben.

Önskar er en skön lördagkväll!

Kram, Sofia

torsdag 10 november 2011

Julmarknad i Köpenhamn!


Nu har vi bokat en minisemester till Köpenhamn. I like! I December åker mannen och jag till Danmarks mysiga huvudstad. Vi ska besöka Tivolis julmarknad där trädgården är pyntad i tusentals ljus, gå på Ströget och kanske ta en skridskotur på en av Köpenhamns skridskobanor. Väntar!

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 6 november 2011

Minigranar i fönstret & Croissanter!God morgon Söndag!

Att börja söndagen med croissanter och sylt är bland det bästa jag vet. Tillsammans med en stor kopp kaffe piggar det upp en mulen november dag.

För några dagar sedan var jag på Ikea. Med mig hem hade jag tre stycken minigranar och de vita ytterkrukorna. Granarna står på fönsterbrädet och fungerar som insynsskydd. Men nu är problemet det att jag verkar få astmasymtom av de här finingarna. Hade glömt bort astman och allergierna...äsch får se vad jag gör med dem.Är så förtjust i de här krukorna, som kostade under 6 euro styck.En ren tittar fram bland grankvistarna.

Önskar er en riktigt skön söndag bästa bloggisar!

Kram, Sofia

fredag 4 november 2011

Pink Bronze!


Hej!

Idag blir det ett skönhetsinlägg. Och det handlar om ett läppglans. Mitt favorit läppglans Pink Bronze från Joe Blasco. Färgen är rosa med lite brons i sig och ger passligt med färg och lyster. Oberoende om du har en varm eller kall hudton passar den här färgen dig. Bara som ett litet tips om du saknar ett läppglans nu i November mörkret. För visst är det ju så att om vi känner oss fina på utsidan så känner vi oss lite gladare på insidan.

Ha det så bra!

Kram, Sofia