onsdag 26 september 2012

Rita & stå på tå!


Hej!

Idag skulle det bli ett blogginlägg på inredningen i vårt sovrum. Tog kameran och gick upp för trapporna till övre våningen. Tittade in i Tildes rum och där stod hon på tå och ritade. Kunde inte låta bli att ta några bilder. I smyg. Så här kommer några ögonblicksbilder från idag.


 Molly fick färg.


 På Tildes skrivbord står en stor prickig ask och de blommiga kappsäckarna. Både asken och kappsäckarna fungerar som förvaring till barbie skor, kritor, dockornas tuttflaskor o.s.v.


 Koncentration.


Postlådan från Bruka. Här förvaras kort som kommit på posten och som Tilde fått till födelsedagen.

Nästa gång får ni se några bilder på skrivbordet och soffan som står i vårt sovrum.

Ha det bra!

Kram, Sofia

fredag 14 september 2012

Kladdkaka, ballerina och koja! Hej!

Äntligen fredag! Skönt! Vi började veckoslutsfirandet med att äta kaka i koja. Jodå, äta kaka i koja :) Under bordet satt två vuxna, en hund och ett ivrigt flickebarn och åt frödinges kladdkaka med rosa grädde (vispgrädde färgat med röd hushållsfärg) toppat med en ballerina. Vi hade mysigt!


 Gott!
Ballerinan hör till en förpackning med 24 muffinsformar och 24 toppers.Köpta på Sprall i Stockholm. 

Önskar er ett jätteskönt veckoslut!

Kram, Sofia

tisdag 11 september 2012

Hektiskt!Hej!

Här är en trött mamma som bloggar idag. Arbetsdagarna är just nu både hektiska och långa. När dagarna är proppfulla av arbetsuppgifter är det extra viktigt att ta hand om hälsan. Äta nyttigt, röra på sig och sova tillräckligt. Och koppla av.Bär! Mums! Lagar gärna antingen blåbärs- eller jorgubbssmoothie till mellanmål. I smoothien sätter jag en halv banan, naturell yoghurt och bär. Ibland tillsätter jag lite socker för att göra det lite sötare.
Jag brygger ofta te på kvällen. Favorit te är just nu det svarta teét "Studio 54" som har en gudomlig doft och smak. Köper teét på Skafferiet i Borgå.

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 9 september 2012

Plask!Hej!

I höst plaskar Tilde i vattenpussarna med ett par granna Pippi gummistövlar. Tycker att man blir glad bara av att se på stövlarna, eller hur?Stövlarna kommer från det svenska märket Kavat. Tjolahopp!

Ha det bra!

Kram, Sofia

tisdag 4 september 2012

Äppelmos och ringar!


Hej!

Idag har vi kokat äppelmos. På äpplen som vi själva plockat och med en tredjedel socker av vad som angavs på sockerpaketets recept. Gillar att sätta äppelmos på havregrynsgröten och på rostat bröd tillsammans med smält smör. Det är mums, tycker jag!


 Senast vi var på HM fick Tilde välja en sak. Hon valde en liten ask med fyra ringar i och nu vill hon bära ringarna hela tiden. De är ju så fina, säger hon! Och visst är de ju söta. 


Och ringarna skall alla sitta på samma finger, precis som mamma har :)

Någonting har hänt med min statistikräknare. Vet inte vad men den fungerar i alla fall inte. Måste försöka få det fixat.

Ha det bra vänner!

Kram, Sofia