lördag 16 februari 2013

God morgon!


God morgon!

Lördagmorgon! Så skönt!

Steg upp tidigt medan resten av familjen fortfarande sov. Tänkte att nu skall jag gå efter tidningen och sitta under varma täcket i soffan och i lugn och ro läsa tidningen. Lyx! Slängde slarvigt på lite ytterkläder för att gå till postlådan och hämta tidningen. Och vilken besvikelse. Postlådan var tom. Ingen tidning! Nej, varför just idag?


 Nå, det blev ingen tidning. I stället satt jag på skön musik (favorit just nu är Carla Bruni), och började fixa frukost.
 Så nu har vi ätit gott morgonmål, druckit kaffe från Mon Amie kopparna och redo att ta emot den nya dagen.

På bordet står en liten bullig vas med ranunkel.



Just nu äter vi mängder av apelsiner och pressar färsk apelsin juice. Så ett litet tips från mig, köp apelsiner, ha dem i kylskåpet och pressa saften ur dem och drick upp! Så gott och så nyttigt! Och billigt dessutom!

Ha det bra!

Kram, Sofia

torsdag 14 februari 2013

Vändagskramar!

 Bild: by Lauren 


Vändagskramar från mig! Ha det så bra!

Kram, Sofia

lördag 9 februari 2013

Hallo!


Hej och hå!

Tittar bara in för att önska er en skön lördagkväll!

Vad gäller inredningen här hemma händer det ingenting just nu. Håller på att rensa bland gamla saker och känner att jag vill göra mig av med gamla saker som inte varit i användning på länge. Få plats i skåpen.

Samtidigt som jag röjer planerar jag nytt. Det börjar vara dags att ta itu med ingången. Där behövs mer  förvaring, krokar, korgar och lite färg tänker jag.

Nu skall det stekas plättar. Och dem tänker vi äta med en stor klick grädde och jordgubbssylt! Det är mums!

Ha det bra!

Kram, Sofia

lördag 2 februari 2013

Överleva och persillade och parasoll!

 Hej!

Just nu räcker tiden inte riktigt till. Det är mycket jobb. Stundvis handlar det om att överleva. Överleva en dag i taget. Men snart lättar det. Tänker kämpa. Det är det som livet många gånger handlar om, eller hur?

Tänkte tipsa er om en superduper krydda som jag smaksätter de flesta maträtter med just nu. Persillade. Mums. Passar till allt. Kyckling, maletkött, soppor, pizza, pasta, kryddsmör. allt. Också jättegod att blanda med olivolja och hälla på färska grönsaker. Finns att köpa på skafferiet i Gamla stan i Borgå.


Tilde i sin favoritklädsel. Prinsessklänningen. Och med ett pappersparasoll som helst skall pryda smörgåsen , gröten, allt :)

Önskar er en skön lördag!

Kram, Sofia