söndag 28 april 2013

Vårblommor och tvätta fönster!





Hej!

Med våren kommer blommorna! Just nu sprider tussilago och...



krokos vårglädje hos oss!




Lilla Tilde denna söndagsmorgon i söt blåvit blus som hon fått ärva av en lite äldre flicka. Tack C (om du läser det här) för de fina kläderna. 

Nu tror jag faktiskt att jag skall tvätta fönster. Tar några fönster i taget och de smutsiga först. Sedan paus. Det är min plan. En del är ju så förskräckligt duktiga att de tvättar hela husets fönster på en gång, men det fungerar inte riktigt med mig. Blir uttråkad redan efter några fönster :) Med bra musik och några saftpauser och "sitta-i-solen-pauser" skall det väl nog gå. Och förresten så behöver man inte ha alla fönster rena på en gång. Så det så! Så tänker jag.

Ha det bra!

Kram, Sofia



fredag 19 april 2013

Hej!

Rosa snäckor på rad. Halsbandet är ett minne från bröllopsresan som vi gjorde till Santorini.  Använder halsbandet ofta. Också idag.
 God morgon finingar!

Sitter här framför datorn och smuttar på morgonkaffet. Pigg och kry. Skall snart bege mig till Konstfabriken i Borgå där vi har jobbets planeringsdagar. Roligt med annorlunda program och något annat än det där vanliga. Ni vet.



Snön smälter i rasande fart. Äntligen. Och snart, snart kan man gå i vårskor och tunna vårrocken. Längtar!

Önskar er en bra dag!

Kram, Sofia

lördag 6 april 2013

Lördag!


Hej!

Förra veckan firade vi både påsk och Tildes födelsedag.



Med inspiration av Linda Lomelino som skrivit boken "Lomelinos tårtor" dekorerade jag en av kakorna med ett vimpelband med texten "Tilde 4 år". Till det behövdes två grillpinnar, vackert färgat tejp (från Oi Paketti!) och lite band. Sådant här pyssel tycker jag att är roligt!

Idag har Tilde och jag "tumis-dag", medan mannen är på jobb. Vi har varit i lekparken, ätit köttfärslimpa och nu ser vi på en ritad film. En vanlig lördag med andra ord :) Tror att vi snart skall gå ut igen och njuta av vårsolen (med solkräm på huden och solbrillorna på näsan- så klart!) Ni glömmer väl inte solkrämen bästa bloggisar, så undviker ni pigmentfläckar och skador på huden!

Ha det bra!

Kram, Sofia