torsdag 26 september 2013

Kort!


Hej!

Ingen baby än. Nu gäller det att ha tålamod och försöka vila för snart kommer det att bli sömnlösa nätter. Kan jag tänka mig.

Tog några bilder i hallen där jag tejpat fast några kort med texter. Texter som jag gillar.
Det är ju väldigt trendigt (och har varit det redan en tid) med texter och budskap i inredningen. Det finns en hel del produkter på marknaden men det är inte alltid helt lätt att hitta sådana texter som man verkligen står för och tycker. Men de här korten gillar jag. Massor. De är köpta på Destiny i gamla stan i Borgå.

Roligt att du tittade in här på Lilla Tildes hem!

Kram, Sofia

torsdag 19 september 2013

Hemmadag!


God morgon!

Idag har vi hemmadag med Tilde. Började dagen med ett långt morgonmål och barnprogram på TV. Sedan blev det saga. Att läsa saga är bland det mysigaste jag vet. Idag blev det Rävjakten med Pettson och Findus, i soffan under täcket med skatten i famnen. Njuter av att få vara hemma och ha tid för familjen och hemmet!


Idag går jag in i graviditetsvecka 40, en vecka kvar till beräknat förlossningsdatum. Det börjar kännas mycket trångt i magen och jag går helst omkring i mjukis byxor och t-skjorta. Har en hel del mamma kläder som jag skulle vilja sälja bort för en liten peng. Så om du är intresserad kan du ta kontakt via e-posten lillatildeshem@gmail.com. Kläderna är i storlek 36 - 40.

Ha det bra!

Kram, Sofia

måndag 16 september 2013

Vecka 39 och halsband!

 Hej!

Nu är det inte många dagar kvar till beräknat förlossningsdatum. Närmare bestämt 10 dagar. Tankarna kretsar mer och mer kring förlossningen. Spännade men också skrämmande. Det är så mycket som kan gå fel. Det är nog bäst att inte tänka så mycket på det.


Tänker i stället på det färggranna halsbandet som Tilde gjorde i klubben idag. Man blir ju så glad! Tack lilla hjärtegrynet för det fina smycket!

Nu skall vi spela Memory här hemma.

Ha det bra!

Kram, Sofia

torsdag 12 september 2013

Happy Lights!


Hej!

Babyförberedelserna är i full gång hos oss. I vårt sovrum har vi fixat ett "skötbord" där man sedan kan byta blöja och kläder på babyn. Ville ha någon form av "mysbelysning" vid skötbordet, ni vet så där att man ser vad man gör men inte nödvändigtvis väcker de andra som sover i samma rum. Eller för den delen, väcker babyn så att hon/han tror att det är morgon.  Valde en ljusslinga med 20 lampor från Happy lights. Och är supernöjd eftersom belysningen ger  en så mysig stämningen. Ljusslingan heter Silver Snow och sedan har jag ännu bytt ut några silvriga bollar mot två dovt blå bollar.

Det var allt för den här gången!

Ha det bra!

Kram, Sofia


onsdag 11 september 2013

Vardag.


Hej!

Nu börjar jag känna mig höggravid. Vissa dagar har jag en massa energi, tvättar, stryker, bakar semlor, fyller frysen med mat...och sedan vissa dagar är energin som bortblåst. Som idag. Skulle helst bara mysa i soffan och äta choklad. Men det är ju inte riktigt möjligt då man är hemma med en fyraåring. Nå. behövde i alla fall en paus och då fick Tilde titta på lite barnprogram. Tog några bilder på Tilde då jag låg där i soffan och vilade mig.

 Koncentrerad.


 Spännande.


Och sedan blev det lite obekvämt och kallt om fötterna. Så stolen byter plats och sockorna värmer fötterna.

Nåja, nu är det tyst och lugnt här i huset så nu ska jag krypa upp i soffan och njuta. Och stannar där så länge jag vill.

Ha det bra!

Kram, Sofia

onsdag 4 september 2013

Polaroid bilder!


Hej!

Idag kom det orangefärgade kuvertet från Printic (Printic är en gratis app som går att ladda ner på bland annat I-phonen). Med hjälp av appen kan man sedan lätt beställa foton som man tagit med mobiltelefonen. Och inte vilka bilder som helst, nej, polaroid bilder! I like!På bilden kan man sedan tillägga text. Beställde tre bilder, bara för att testa om Printic fungerar. Och det gjorde det ju :) Beställde bilderna på lördag och idag kom de med posten. Bilderna kostar 0,79 euro styck, inga extra tilläggskostnader. Bara som ett litet tips om ni vill framkalla bilder ni tagit med telefonen.

Mina polaroid-bilder tejpade jag upp på krittavlan som står i hallen. Blev hur trevligt som helst. Och mycket uppskattat av Tilde.

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 1 september 2013

Söndagsbrunch!

 Hej!

Har just kommit hem efter en supergod brunch på SicaPelle (Kyrkogatan 3, Borgå).Hela lilla familjen njöt av söndagslyx tillsammans.
Vackra stolar på terassen.


 Vi fick sitta en våning upp med utsikt över den gröna innergården.Brunchen var supergod och fräsch. Den bestod av förrätt (stående bord med bland annat sallader, paj, färsk frukt, fisk och croissanter), huvudrätt (fisk eller kött) och efterrätt (bär pannacotta). Gud så gott!


 Bordet bredvid. Dörrarna leder in till den ljusa festvåningen. Och ljuset som lutar rätade en servitris till just efter jag tagit fotot :)Vi vuxna ville så klart njuta av maten läääänge, så Tilde fick sysselsätta sig med sin klisterbok.


 Magarna mätta.


Vi satt och pratade om att det nästan kändes som om vi gjort en miniresa. Och att man skall ta till vara på och upptäcka sin egen stad med dess utbud. Det förgyller livet. 
På fötterna hade jag mina nya Calou träskor som jag fyndade på -70% igår. Så sköna men lite för hög klack för en höggravid, men de blir perfekta i nästa sommar.

Önskar er en riktigt skön söndag!

Kram, Sofia