måndag 25 november 2013

Skogspromenad!


Hej!

Under veckoslutet besökte vi familjen ute i skärgården. Vi tog en skogspromenad i den friska höstluften.


Och tankade energi.Och blev ompysslade. Och välkomnades av varma, trygga famnar. Och blev bjudna på årets första glögg och julstjärnor. Tack!

Kram, Sofia

lördag 23 november 2013

Ljus!

 

God morgon!

Uj vad det är mörkt ute. Grått och dystert. Gör mitt yttersta för att få in lite ljus. 


Tilde tycker att det blir så fint med levande ljus. Det tycker jag också. Fast av säkerhets skäl föredrar vimssig småbarnsmorssa ljusslingor just nu. Kommer att fylla lyktan med en ljusslinga så får den lysa hela dagen.


Nu skall vi åka ut till skärgården och hälsa på familjen.

Kram, Sofia

måndag 18 november 2013

Dagens öu nöu!


Vanligtvis brukar jag skriva om guldkornen i vardagen men idag blir det en "dagens-öu-nöu":) Det står nämligen en sådan här inramad affisch i vårt vardagsrum som mannen planerat att hänga upp....hmm...tror inte det :) Fortsättning följer.

Kram, Sofia

onsdag 13 november 2013

Pyssel med schabloner!

 Pyssel pågår.Här pysslas det med schabloner, tejp, sax, glitter, färgpennor och klistermärken. Schablonerna med de dansande flickorna hämtade tomtarna förra året (likadanna finns på Riimikko har vi sett :) Nu ropar Tilde på hjälp. En av de dansande flickorna skall få ett glittrigt bälte.

Kram, Sofia

söndag 10 november 2013

Farsdag!


Hej!

Här har vi firat farsdag. Både igår och idag. Min pappa och barnens pappa. Med presenter, kaka och hemgjorda kort. Med många kramar och pussar. Och några lyckotårar. Hoppas ni haft ett skönt veckoslut!

Puss och kram, Sofia

fredag 8 november 2013

November!


Hej!

November är här. Dagarna blir kortare och kortare. 


Har just ätit mellanmål med Tilde medan lillasyster sover ute i vagnen. Vi konstaterar att det håller på att skymma. Klockan är två.


På bordet står tända ljus och en blomma i vas. Tilde äter naturell yoghurt med honung och aprikosmarmelad. Hon tycker att det smakar som godis. Perfekt på en fredag :)


Hade en vän på besök tidigare idag. Hon hämtade med sig tidningen älskade hem. En helt ny tidning för mig. Men den skall jag läsa idag. 


Tillsammans med några bitar choklad.

Önskar er en fin fredagkväll!

Kram, Sofia

lördag 2 november 2013

Lilla Tildes tankar kring livet!

Lilla Tilde som älskar att stå framför kameran. Diademet (som är en storasystergåva av A och S) kommer från härliga LIVLY och blommiga klänningen är från Pomp de Lux. 


Just nu så pysslas det en hel del hemma hos oss. Tilde ritar, klipper, klistrar och limmar. Är det någon som kan tipsa om var man kan hitta pyssel ideér och modeller till t.ex. jul grejer, för mina har tagit slut för länge sedan. 


Och medan Tilde pysslar ställer hon frågor. Just nu är det frågor kring döden hon funderar på. Mamma, vad händer när vi dör? Varför? Flyger änglarna högre än molnen? Kommer du att dö före mig? 
Varför? 

Kommer de att gräva ner mig i marken när jag dör? Och kommer jag att få muld över ögonen? Varför?

Oj nej alla dessa frågor som är så svåra att svara på. Får nog lov att läsa in mig på det här med barn och deras tankar kring döden. Har någon av er kanske tips på någon bra bok som handlar om ämnet? För det här är ju frågor som alla barn vill ha svar på. Förr eller senare, eller hur?

Idag skall vi i alla fall gå till gravgården och tända ljus och minnas de som inte finns bland oss längre. Kan tänka mig att jag kommer att få svara på en och annan fråga. Men det gör jag så gärna. Så gott jag kan.

Önskar er en lugn och skön alla helgons dag!

Kram, Sofia