lördag 31 december 2011

tisdag 27 december 2011

Lite julbilder!Hej!
Idag blir det ännu lite jul men sen är det slut! Julaftonen firade vi ute i skärgården hos mina föräldrar. Stämingen var på topp, maten var supergod och allt var bra! Tack ma och pa för det!Tilde beundrar mommo och mofas fina pepparkakshus.Bordet är dukat för en festlig julmiddag.
Tildes bordsplacering :)

Önskar er en god fortsättning! Tänk snart är det 2012!

Kram, Sofia

fredag 23 december 2011

Pyntat!Hej på er!

Granen står så grön och grann i stugan...I år blev det en plastgran p.g.a. allergier. Inte är det ju riktigt samma sak som en riktig gran men det duger bra. Det som jag saknar är doften. Och lite saknar jag också det där gemensamma projektet att gå till granhandlaren, välja gran och sedan bära hem granen med gemensamma krafter.I år är granen pyntad med bland annat silvriga bollar......och danska tomtar
Önskar er en riktigt glädjefull jul!

Julkram, Sofia

måndag 19 december 2011

Julbord på Royal Copenhagen!Hej!

Under vår vistelse i Köpenhamn besökte vi Royal Copenhagens traditionella julbordsutställning. På utställningen kunde man se julbord dukade med finfint porslin på ett kreativt sätt. Här kommer lite bilder därifrån.
Ha det bra!

Kram, Sofia

lördag 17 december 2011

Fönstershopping i Köpenhamn!


Vita adventsstjärnor i olika mönster och som är hängda i olika höjd. I like!

Hej!

Jag gillar att sakta gå genom stan, stanna upp och beundra vackra skyltfönster. För att vara ärlig tycker jag bättre om att fönstershoppa än att shoppa på riktigt. Här kommer några bilder som jag tog förra lördagen i Köpenhamn.Sagolikt med circushästar...


och mycket godis i vackra färger.


Stiligt med silver, guld och grått!Ja, och så har vi en bild från Strögets julbelysning!
Ha det så bra!

Kram, Sofia

onsdag 14 december 2011

Brunch i Köpenhamn!Hej!

Förra veckoslutet hade jag och min käreste bokat in en tidig champagne brunch. I Köpenhamn. Åååå, vad jag gillar den staden och deras bruncher är helt fantastiska! Vi valde ett ställe som heter café Norden och ligger längs med Ströget. Ifall ni är på väg till Köpenhamn kan varmt rekommendera det stället.Mums......mera mums.Mjuka fårskinn i mörk brunt värmde skönt. Och vackra är de också!

Ha det bra!

Kram, Sofia

fredag 9 december 2011

Julkort!


Julkorten väntar på att bli skrivna
Hemma hos oss just nuDoftljuset "modern" från DAY sprider doft i vårt hem. Köpt på Våga.
Julen närmar sig. Nästa vecka har vi Lucia.Hej!

Just nu brinner ljusen i ljuslyktorna och brasan sprakar i kaminen. Värmer. Ikväll skriver jag julkorten i lugn och ro i ljuset från levande ljus och till ljudet av en sprakande och värmande brasa.

Ha det bra!

Kram, Sofia

måndag 5 december 2011

Hej!
God morgon!

Tittar bara in för att önska er en riktigt fin femte December!

Nu på med kläderna och sedan iväg mot Helsingfors för där väntar jobbet :)

Ha det bra!

Kram, Sofia

fredag 2 december 2011

Lite rött i jul!
Hej!

Oj, vad tiden går fort. Nu är vi redan inne i December och på söndag är det andra advent. Men nu är det fredag och det är ju bara så skönt!

Hur har ni tänkt julpynta era hem i år? Jag känner för vitt, grått och RÖTT! Jag tänker mig röda detaljer som t.ex. röda äpplen i korg, röda julgransbollar i julgranen och röda vackra band knytna runt glasburkar och underbara amaryllisar i vas. Den "röda inspirationen" fick jag av Tomte Nissans tomteluva.Det här hemmet kunde man se i senaste Lantliv. Lite rött. Passligt.
Fint med den långa ljusslingan som hänger ner från taket.

Sköt om er!

Kram, Sofia