söndag 30 juni 2013

Juni kväll!


Hej!

Här sitter jag på trappan och njuter av en regnig juni kväll. Lyssnar på Håkan Hellström (det måste man väl göra när det är sommar), dricker ett glas mineralvatten känner hur babyn rör sig i magen och pratar med min käraste. Det känns bra!

Kram, Sofia

lördag 29 juni 2013

Kvällssmörgås på terrassen!


 Hej!

Här har jag just suttit ute på terrassen och ätit en kvällssmörgås. Kylskåpet är nästan tomt så fick skrapa ihop det där lilla som fanns kvar, en batongbit och oltermanni ost. Det var inte så mycket att hänga i julgranen det. Det blåvita fatet är köpt på Tiger och kostade hela 2 euro. ett tips om ni gillar den blåvita stilen. Finns också små skålar och tekoppar och tekanna i liknande mönster.



De vita hortensiorna håller på att få en rosa kant längst ut på kronbladet. Någon som vet varför hortensian byter färg mitt i allt?

För övrigt har jag varit på möhippa och firat en blivande brud idag. Snart blir det bröllop och hur härligt är inte det?

Nu blir det en sval dusch och sedan kryper jag under täcket med min bok.

Kram, Sofia

fredag 28 juni 2013

Ros i blom!

 Hej!

Idag slog den första rosen ut på vår gård. Jee!


 En knopp som troligen slår ut imorgon.


 Pioner från mamma och pappas trädgård. Så fina! Planerar att fixa en pion rabatt med några olika sorter även hos oss. I rosa och vitt och kanske knall rosa. Skulle bli fint, eller hur?



Dagarna som gått har vi bland annat spenderat ute i skärgården. Midsommaren firades i glasverandan med bubbel (alkoholfritt såklart åt både mig och lilla Tilde).



Med doft av midsommarrosor.


Och andra sommarblommor.



Vilken tur vi haft med vädret. De flesta dagar har det varit tillräckligt varmt för Tilde att simma. Jag har suttit på stranden och vaktat och njutit av den varma sanden. Gissa om Tilde är stolt över sina prinsesspuffar?



Varmt och skönt. Simdräkten med hjärtan kommer från Lindex.


Vårt sköna sommarrum. Där sover vi tätt på varandra, läser kvällssaga i ljuset från ett stearinljus och svalkar oss på dagarna.

Önskar er ett skönt veckslut!

Kram, Sofia

torsdag 20 juni 2013

Dröm & midsommar!


Hej!

På väggen i sommarrummet har jag tejpat fast de här korten som jag köpt i Vanille Home i Borgå. Påminner om att vi skall våga drömma! Och tro på våra drömmar!



"If you can dream it you can do it."




Önskar er en riktigt skön midsommar. Och våga drömma!

Kram, Sofia

måndag 17 juni 2013

Kaprifol!


Doften av kaprifol är bland de somrigaste dofter som finns. Doftar gott! Doftar försommarkväll! I like!

Kram, Sofia

onsdag 12 juni 2013

Vecka 25!



Hej!

Här går jag i väntans tider. Magen växer och har blivit rund och fin. Det lilla livet växer och i höst blir Tilde storasyster. Vilken lycka!

Nu tar vi emot dagen. Fast i ett lite lugnare tempo. Jag börjar med att njuta av några klyftor citron (helst med lite salt på) - för oj så gott det kan vara :) Visst är det lustigt med de här graviditets grejerna!

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 9 juni 2013

Snäckskal!

 Hej!

Har ni haft ett bra veckoslut? Tilde och jag har tillbringat veckoslutet ute i skärgården bland salta bad och glittriga hav.


 Snäckletare.









Små små sköra snäckskal.



Paus.

Sommarlycka!

Ha det bra!

Kram, Sofia

torsdag 6 juni 2013

Sommarbilder!


Hej!

Vilka vackra, soliga och varma dagar vi haft. Här kommer några bilder från veckan som gått. På sommardagar smakar både ärter...


...och jordgubbar så gott!


Vi har firat Tildes dagis avslutning. I år fick dagistanterna en liten planterad smultronplanta i  kruka. Hoppas det kommer många söta små smultron! 


 Stämpel, tatuering och "ansiktsmålning" på handen. "Minnen" från olika festligheter.



Härlig syrendoft!



Våffelkalas i skärgården.




Bredvid sängen (i sommarrummet) solglasögon, telefon och nyaste boken "Inferno" av Dan Brown.

Ha det bra!

Kram, Sofia