fredag 23 augusti 2013

Fredagshälsning!


Hej!

Tittar in för att önska er ett trevligt veckoslut! 

Tog en snabb bild i hallen. Vad gäller inredningen där så har det skett små förändringar. Bland annat har en MALM byrå med sex lådor och glasskiva flyttat in. En hemgjord griffeltavla står och lutar mot byrån och väntar på att få lister och sedan hängas upp. På byrån står just nu en vacker hortensia som jag fick av pigga Faster som idag var på besök. Tack kära Faster, det var roligt att ha dig här!

Nu är det dags för kvällssysslor! Tidigt i säng för imorgon blir det bröllop! Och det är ju hur kul som helst!

Önskar er ett riktigt gott veckoslut!

Kram, Sofia

onsdag 21 augusti 2013

Fjärilvingar!


Hej!

För nästan en månad sedan hade jag födelsedag. I samband med födelsedagen blev jag blev totalt överraskad då jag hittade ett vackert kuvert i postlådan. I kuvertet fanns ett kort och ett smycke i silver. En fjäril. Och jag blev helt förälskad i det stilrena och vackra smycket. Designat av danskan Pernille Corydon.


Smycket har hängt runt min hals sedan jag fick det. Tusen tack J för gåvan, är så tacksam!

Nu skall jag promenera iväg för att hämta Tilde på dagis.

Ha det bra!

Kram, Sofia med inte så nylackade naglar :)


måndag 19 augusti 2013

Spjälsäng och klippa håret!


Hej!

Idag har vi plockat fram Tildes gamla spjälsäng. Vi har torkat av dammet och putsat upp den. Nu är det bara att skruva ihop den och sedan bädda sängen i mjuka och rena bomullslakan.


 Tilde hjälper gärna till. Och leker storasyster.Nu har också Tilde gjort det som många andra barn gjort. Nämligen klippt håret. Själv. I smyg. Ingen större överraskning, om jag ska vara riktigt ärlig. Syns inte på bilden men det är betydligt kortare på båda sidorna och flätorna blir tunnare än vanligt. Nu får vi vänta att det växer ut igen :)

Roligt att du tittade in på Lilla Tildes hem!

Kram, Sofia


tisdag 13 augusti 2013

Dagisstart & bullar!

 Hej!

Idag har vi haft dagisstart. Största utmaningen var nog att hinna i tid till dagiset. Det är ju inte helt lätt att komma igång med rutinerna efter semestern. Men vi hann. I tid. Om ni tittar på bilden kan ni säkert lätt lista ut vilken färg som är Tildes favoritfärg :)Efter dagiset satte vi igång med bullbak.Det blev snurror med aprikosmarmelad med en massa pärlsocker på toppen. Största delen av bullarna satte vi i frysen men några slank nog ner i magen också. Nygräddad bulle med mjölk = I like!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

lördag 3 augusti 2013

Glass!

 Hej!

Idag har jag träffat mina syskon med familjer. Alla guld värda. Minst.


Vi drack födelsedagskaffe och jag bjöd på köpta kex från butiken...


 ...och glass. Hade ingen lust att baka och ha på ugnen, för den senaste veckan har jag haft så varmt. Nej, hett. Måste vara lilla beibin i magen som gör att det känns så varmt :)Tycker att papagallo har jättegod glass och sorbet. Valde citronsorbet och lakritsglass (finns bl.a. att köpa på S-market).Och glassen serverades ur söta muffinsformar (finns att köpa på Oi Paketti!)

Önskar er en skön fortsättning på lördagkvällen!

Kram, Sofia