fredag 19 november 2010

Hallontryffel och fjäderlätta småfåglar!

Hej på er!

Hur mår ni i November kylan? Kan lugnt säga att November inte hör till mina favoritmånader, snarare tvärtom. För att lite pigga upp tillvaron har jag börjat plocka fram lite fint vinterpynt, skulle inte kalla det julpynt för det handlar mer om vita fjäderlätta fåglar, silvriga kulor, ljus, mossa och sånt.I skålen finns hallontryffel fylld choklad från Brunberg, som är så gudomligt gott tillsammans med kaffet. Visst smakar chokladen gott utan kaffe också :)

Nu skall jag stryka lite medan lilla Tilde sover. Det tog nästan en timme för henne att somna idag (igen) på dagen, verkar som om hon inte skulle behöva dagsvilan längre. Hon är bara ett år och åtta månader, kan det verkligen stämma att hon inte behöver sova på dagen längre? När har era barn sluta sova på dagen?

Förresten så har antalet besökare överskridit 10.000 sträcket. Massor tycker jag! Tack för att ni tittar in här, ni förgyller min dag! Snart skall jag nog ordna en tävling åt er bästa bloggisar!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Dagsvilafrågan: Har ett barn som slutade behöva sova dagssömn strax efter att han fyllde ett, och det gick bra att fixa i familjedagvården. Sen när det blev dags för dagis började våra kvällsrumbor... pojken var vaken ännu elva-tolv på natten för att det var svårt att ordna att han inte behövde sova på dagis...på måndagar hade han svårt att somna på dagen men när tisdagen kom, så surprise surprise, somnade han SÅ bra till dagssömn när han vakat föregående kväll till tolv, och så vidare och så vidare hela veckan tills det blev veckoslut och ingen dagssömn... puust... så jo, det kan bra hända att dagsvilan inte behövs. Men lättare kommer man undan om sovandet smakar :/
  Kraaam

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Pojkarna slutade sova dagsvila efter tre års ålder, di behöver fortfarande lång nattsömn för att orka & vara nöjda!
  Alla e så olika!!
  Pst, jag älskar också Brunbergs hallontryffel!
  Trevligt veckoslut!
  Kramar från oss alla

  SvaraRadera
 3. Hej! Både Alexandra (3 år) o Antonia (1.8 år) har också såååå svårt att få tag i sömnen på dagen, ofta tar det 1 timme för dem att somna o de är så busiga och jagar upp varandra, att jag blir helt gråtfärdig varje gång. Men för att orka vara glada o pigga på kvällen och NÄSTA dag behöver de sin dagssömn ännu. De sover ca 2 timmar. Allt går i perioder, Alexandra var supersvår att få o sova också i Tildes ålder, men sen blev det lite bättre igen.... (sover Tilde inne eller ute? Antonia sover ofta inne, men efter 1 h busande brukar jag sätta ut henne o då somnar hon ofta genast då hon blir fastspänd i vagnen) Lycka till med sovandet :)

  SvaraRadera
 4. Tack för att ni delade med er av era barns sov vanor. Det tycks variera mycket från barn till barn. Här hos oss har vi nog ett "övergångsskede" på gång. Vissa dagar somnar hon bra och vissa sover hon inte alls. PÅ dagis sover hon mellan 45 - 90 min, och får inte sömn förrän halv nio på kvällen (tidigare har hon gått i säng vid halv åtta tiden). Tilde sover inne från och med midsommar...tycker att hon började sova lite bättre efter det att hon fick börja sova inne i sin egen säng.

  Snart blir det läggdags här, men först skall det klistras med roliga klistermärken :)

  Kram på er, och tack ännu en gång att ni skrev om era barns sov vanor.

  Sofia

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Hos oss börjar Lucas (4 år) nu lämna bort dagssömnen hemma, men sover nog ännu på dagis, och ibland också hemma. Men åtminstone inte båda dagarna på veckoslutet. Dom sa också på dagis att det tar en stund före han somnar nuförtiden.
  Marcus sover nog (1 år 9 mån), oftast ute, för där godkänner han bättre att det är dags att sova. Inne hör han resten av familjen, och vill med... Sen har båda mina pojkar oftast gått på dagssömn först mellan ett o två på veckosluten, till skillnad från 12 på dagis. Men när jag tidigare väckte M efter 2,5 h på veckosluten, sover han nuförtiden ibland bara lite på en timme. I säng brukar han gå mellan 20.15 och 20.45. Men så har han nog istället börjat sova till minst 8 på morgonen på veckosluten, lyx!

  Så summa sumarum, barn är mycket olika, och sovandet går ofta i vågor. Ibland sover dom mera på dagen, och ibland mindre. O vissa perioder vaknar dom 6 och andra 8.30 (tror att det har att göra med sommar/vinter också, hos oss åtminstone).

  Många kramar,
  Sanna

  SvaraRadera