torsdag 14 juni 2012

Pavlova



 Hej!

Idag tänkte jag komma med ett enkelt och sött tips. Pavlova. Pavlova har fått sitt namn efter en rysk prima ballerina och marängkakan påminner till sitt utseende om en fluffig balettkjol. Eller till ett prinsessmoln, enligt Tilde. Jag brukar göra marängen dagen innan så att den får kallna i lugn och ro.


Här kommer receptet:

4 st äggvitor
en nypa salt
2 dl socker
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa äggvitorna med en nypa salt.
3. Vispa i sockret, en tredje del i taget, tills smeten är hård och blank.
4. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vaniljsocker.
5. Sänk värmen till 150 grader och grädda i 75 min.
6. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen
7. Blanda en burk vaniljkvarg med en halv burk creme fraische. Bred blandningen över den kalla pavlovan.
8. Strö över blåbär eller andra färska bär.
9. Mums!





Och medan jag åt upp den sista biten av pavlovan tittade Tilde på Barnen i Bullerbyn.

Skön sommarkväll till er!

Kram, Sofia

4 kommentarer:

  1. Hahha, tack för komplimangen! Det var roligt att ha er här!

    Kram, Sofia

    SvaraRadera
  2. Vi tyckte också det va skoj:) Nu har lampan kommit, är såå nöjd och den e mycke större än man kanske sku tro på bilder!

    SvaraRadera
  3. Kommer gärna och tittar på lampan. Måste vara supersnygg!

    Sofia

    SvaraRadera