fredag 31 oktober 2014

Café Klockan!


Hej!

Idag hade vi träff med vännerna på det nya caféet, Café Klockan, som ligger på Mellangatan i Gamla stan i Borgå. Café Klockan ligger under samma tak som restaurang Timbaali.

 Och samma på svenska.


 Ingången är välkomnande. Trappan kom inte med på bild tydligen...nå Tyras barnvagn lämnades på utsidan. Så inte helt lätt att komma in med varken vagn eller kärra.


 Tilde är förväntansfull och älskar att gå på café.


 Varm stämning inne på caféet. Och vackert. Både sött och lite salt.


 Jag tog en kopp te och en croissant och Tilde valde en pinfärsk munk. Det var gott, speciellt den där munken.


Efter café besöket hade barnen lite spring i benen, det blir ju så lätt så efter att man suttit stilla en liten stund :) Hoppla, Tyra i halare från POMPdeLUX, mössa NOANOA och vantarna har mommo stickat.


 Sedan passade vi också på att titta in i Riimikko, och så beundrade vi också butikens vackra skyltfönster. Ägaren till den här leksaksaffären är nog så kreativ och har enligt mig stans snyggaste skyltfönster! Det tycker nog barnen också!


När vi nästan var hemma kunde jag motstå att ta en bild på Tilde i sin paljettmössa och det bruna torra gräset i bakgrunden. Samma färger men så olika struktur. Älskar att fotografera! Så är det!

Nu tömma diskmaskinen.

Ha det bra!

Kram, Sofia

söndag 12 oktober 2014

En länk till Fantasiresor!


Tilde i tutu (Oi paketti)

Hej!


Sofia som har resebloggen Fantasiresor var en av gästerna då jag bjöd på #travelhouse middagen. Nu har också Sofia gjort ett fint inlägg om middagen. Tack Sofia för de snygga bilderna och för vackra ord! Här hittar ni blogginlägget.

Ha det bra!

Kram, Sofia
måndag 6 oktober 2014

Ett års kalas!


Förra veckans söndag firade vi lilla Tyras första födelsedag! Det är en så speciell dag då barnet fyller ett. Tankarna kretsar kring de första dagarna på BB, lillasyster och storasysters första möte, första vagnpromenaden, doften av nyfödd bebis och så många andra minnen. Man blir så där extra varm i hjärtat. Samtidigt känns det vemodigt, hur kan det gå så snabbt? 


Tilde hjälper till att duka fram på serveringsbordet. Några av Tyras leksaker fick också vara med. 


 Vi bjöd på ostkaka med björnbär. Björnbären plockade Tilde från vår egen gård och det är jag lite stolt över :) Mina fingrar har inte blivit grönare med åren trots att jag verkligen önskar att de skulle ha blivit det. Kanske dags att börja göra något åt det. Chokladbollar är bland det godaste som finns, tycker jag. Och så enkla att laga.


 Favorit i repris. Då Tilde fyllde ett gjorde jag också maränger i form av ettor.


 Och Tyra började gå på sin ett års dag. Nog är det så rörande när små älsklingar tultar omkring.


Och hon fick så vackra paket. Och fina gåvor.


 Äter själv sin tårta med silversked :)

Födelsedagstårtan. Med jordgubbar och lemon curd.

Önskar er en fin fortsättning på dagen!

Kram, Sofia