måndag 30 maj 2011

Garderob i svart och vitt!

Hej på er!

Idag visar jag några bilder från vår garderob. Här skapas kontraster mellan svart och vitt, nytt och gammalt, feminint och maskulint. Är nöjd med att vi målade en fondvägg i svart. Den svarta färgen utgör en lugn bakgrund mot alla kläder.


Vita klädhängare på rad. De här kommer från Ikea.


Oj, så det ser snett ut på bild, men som tur är det bara på bild som det ser snidut ut :) På hyllan står ett par lådor i papp som snart skall ersättas av konjaksbruna hattaskar.


Pärlor på rad.


Och vad är detta då?


Jo, en stol. Söker efter ett snyggt tyg som jag kan klä sittdynan i. Vet inte riktigt vad det skall bli. Kanske sammet. Siden. Eller blandning. Gillar kontrasten mellan den moderna Ikea hyllan och den gamla rottingstolen med snirkliga ben.

Roligt att du tittade in här på Lilla Tildes hem! Välkommen åter!

Kram, Sofia

onsdag 25 maj 2011

Morgondagg och sallad!




Hej på er!

Idag har jag sått sallad . Tre olika sorter. Det blev också basilika, gräslök och dill. I kruka. Nu är det bara att vattna och vänta på att de små fröna skall gro och bli fina gröna salladsblad. Väntar på den dagen då jag kan trippa ut i morgondaggen, och plocka några salladsblad och sätta dem på smörgåsen. Mmmmm....

Bilder från Kekkilä.

Ha det så bra!

Kram, Sofia

måndag 23 maj 2011

Tildes rum & uppiffade rottingmöbler!

Hej på er!

Idag visar jag några bilder på Tildes rum. Som bäst står två sängar bredvid varanda, spjälsängen och vita stora sängen. Tilde sover ännu i spjälsängen, ville inte att det skulle bli för mycket nytt när vi flyttade upp så hon fick behålla sin "gamla" säng. Men snart skall hon få börja sova i den stora sängen, måste bara sätta in ett botten först, kan vara bra att ha om man ska sova i en säng :)


Här finns uppiffade rottingmöbler. Med vit sprayfärg blev de shabbiga rottingmöblerna nätta och perfekta för ett flickrum. Tack mofa, säger Tilde!


Mailegkaninerna hittade sin plats på översta hyllan.

Ha det så bra!

Kram, Sofia

lördag 21 maj 2011

Bröllopsdrömmar!

Hej på er!

Vi har haft bröllopsdag. Det är fem år sedan vi gifte oss. Så jo, det är fem år sedan Lordi vann Eurovisionen och det är fem år sedan kyrktaket i vår stad brann upp. Hade köpt hem vackra pioner och en kakbit från samma konditori som gjorde vår bröllopstårta.


Här är mitt favorit nagellack, just nu. En mild rosa färg som passar utmärkt så här i bröllopstider. Bästa resultatet får du om du först sätter ett underlack sedan två lager färglack och avsluter med ett överlack. Nagellacket kommer från LCN och om jag minns rätt är det nummer 33 (nummerlappen har försvunnit).

Var nog inne i någon slags bröllopsyra igår för jag hamnade av en slump på Emma Sahlins bröllopsblogg. Blev lite ivrig och lekte med tanken "ifall jag skulle gifta mig skulle jag (just nu) välja....


En spetsklänning med kort ärm från Monique Lhuillier,


En romantisk rund brudbukett med pioner...


Nude bröllopsskor med rosett och öppen tå från Jimmy Choo...


Och dekorera med stooora vita ballonger!!!

Det här var bara några lekfulla och vackra bröllopsdrömmar. Måste säga att jag blir riktigt lycklig när jag tänker tillbaka på vårt bröllop och skulle inte vilja ändra på något. När jag lyssnar på den här fina låten förflyttas jag i tid och rum till vår vigsel. Låten är så fin!

Ha en riktigt skön fortsättning på helgen!

Kram, Sofia

tisdag 17 maj 2011

Tulpan i knopp!

Hej! Nu händer det mycket i trädgården. Tulpanen svajar i vinden på sin långa själk, och väntar på att slå ut vilken dag som helst.


En liten ljusröd Bellis tittar fram ur rabatten.


Floxen med sina rosa stjärnformade blommor vänder sig mot solen.


Syrenbladen grönskar.


På trappan står en stor bukett hägg i zinkkannan och doftar fantastiskt. Blommorna håller bara i några dagar. Men det räcker.

I maj tar jag mig tid att njuta av trädgården. Av blommor och blad. Och av dofter. Inga måsten. Men nya tankar och trädgårdsdrömmar föds. Men drömmarna får gro ännu ett tag till. Vänta.

Ha det så bra!

Kram, Sofia





lördag 14 maj 2011

Tildes rum & skärgårdsluft!



Hej på er!

Vi har nu tagit i användning sovrummen på övervåningen. Känns som om man skulle ha sprungit i mål efter ett långt race. Äntligen! Tilde älskar sitt nya rum. Där finns plats för lek och bus. Att duka och bjuda vänner och mjukisdjur på kaffe och bakelse är bland det roligaste hon vet.

Idag åker vi ut till skärgården. Skall bli skönt! Frisk luft och korvgrillning och eurovision! Imorgon ordnas det "barnloppis" på Svenskborg i Vessö, dit skall vi fara.

Ha ett skönt veckoslut!

Kram, Sofia

tisdag 10 maj 2011

Cykeltur!


Hej på er!

Jag har en ful och obekväm och rostig och gammal cykel. Skall vi byta, skall vi byta grejer med varann? En rostig cykel mot en prima cykel? Skall vi byta grejer med varann? Skulle vilja ha en ny cykel, en liknande som ni kan se på bilden. Mommocykel. Skulle kunna ta cykeln till jobbet...


...till torget för att köpa vackra blommor.


Ha picknick filten fast spänd...



Visst är den fin denna godisbit. In på önskelistan med den! Bilder från BEG Bicycles.

Ha det bra vänner!

Kram, Sofia

söndag 8 maj 2011

Morsdag!

Glad morsdag till alla mammor! Stor kram till min mamma och momi! Vår dag blev ju inte riktigt som vi tänkt oss, Tilde är magsjuk fortfarande. Stundvis är hon riktigt kraftlös och trött men stundvis är hon...


..så här pigg. Tjolahopp!!! När barnet är sjukt det är då man som mamma märker hur viktig roll man har. Och det är i sådana stunder jag funderar på hur mycket mina föräldrar gjort för mig. Tack mamma och pappa för det!


Har just smakat på Ainos vanilj & vit choklad glass. Mmmm, det var gott!

Önskar er en fin morsdag!

Kram, Sofia

lördag 7 maj 2011

Storstädning pågår!

Hej på er!

Storstädning pågår! De granna färgerna på mina städhandskar och trasa påminner mig om min galna slalomjacka på 80-talet :) Jackan var grann och sååå snygg...då :) Vårt sovrum är nu tipp topp och nu är det bara för oss att bära in sängen i vårt nya sovrum. Men det gör vi inte idag, för Tilde har magsjuka. Får nog vänta tills hon blir frisk. Att storstäda och flytta med barn är inte lätt men att storstäda och flytta med ett sjukt barn - nej tack!



I vårt nya sovrum doftar det rent och när balkongdörren står på glänt kan man höra fåglarna kvittra. Längtar att få vakna här och möta dagen!

Sköt om er!

Kram, Sofia

fredag 6 maj 2011

Blåsipporna & Morsdagskaffe!

Hej på er!

Idag har Tildes dagis bjudit på morsdagskaffe. Mitt första dagis morsdagskaffe ever! På borden stod stora buketter vitsippor och det kändes så festligt och vårigt! När jag sedan skulle gå hem kom Tilde rusande till mig med ett vackert paket i handen och stolt gav hon paketet till mig och sa Gaad moosdag, mamma, och så fick jag puss och kram. Blev så lycklig. Tilde har en trotsig period just nu, så det kändes så där extra bra!

På bilden ser ni Elsa Beskows illustration till visan om blåsipporna. Tycker om hennes bilder, det påminner mig om min egen barndom, färgerna är milda och barnen så rara. Skulle vilja rama in några bilder till Tildes rum, undrar hur det skulle bli om man tog färgkopior på bilderna från boken (är det förresten hemskt olagligt?)? Eller har någon en överlopps bok att donera till mig?

Nu skall jag sätta fart på, skall på jobb ännu idag.

Sköt om er och ha det så bra!

Kram, Sofia

onsdag 4 maj 2011

Lantliv & Hortensia

Hälsningar från soffan! Här ligger jag hemma i soffan under duntäcket och fryser, dricker finrexin och läser nyaste Lantliv. Lantliv är en av mina favorittidningar, blir på gott humör när jag läser tidningen. Här finns så vackra bilder, bra texter, trädgårdstips, modereportage och smaskiga recept. I like!


En rosa hortensia står just nu på soffbordet. Hortensian hör till mina favoritblommor. Brukar inte köpa rosa hortensia. Brukar köpa vit eller blå, men nu blev det en rosa. Man behöver inte alltid göra som man brukar, eller hur?

Kram, Sofia

tisdag 3 maj 2011

Tilde i högklackat & outlet!

Hej!

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när Tilde kom emot mig i mina finaste svarta högklackade skor! Hon hittade dem i mitt klädskåp, satte på sig dem, tog sin muminballong i handen och gick omkring i skorna som om hon alltid går omkring i mammas klackskor i storlek 38!


Oj, lilla vän, nu vinglar det allt lite. Akta så att du inte bryter benen och akta mina fina festskor!


Färden fortsätter...


Nu har jag bestämt mig för att jag vill behålla mina Charles Jourdan skor i svart siden och kristaller för mig själv. Packar in dem varsamt i silkespapper och förvarar dem i en skobox som inte lilla Tilde kan nå. Tilde får låna ett par andra skor nästa gång.


Just nu på kylskåpsdörren. Våga har outlet-försäljning 2. - 7.5 här i vår stad. Adressen är Mannerheimgatan 2, bredvid Paahtimo. Alla produkter -50%.

Ha det så bra!

Kram, Sofia

söndag 1 maj 2011

Första maj & övervåningen färdig!

Hej och trevlig första maj till er! Hur har er första maj varit? Vädret har varit kallt och blåsigt så vi hoppade över picknicken men gick i alla fall till Runebergsparken och lyssnade på Runebergskören. Ja, det hör liksom till traditionen att man går till parken, lyssnar på kören och träffar bekanta. Gamla stan blev på vägen in till stan, tog några bilder i farten och se hur fint de lagat inför wappen och visst ser det inbjudande ut, eller hur?


Café Helmi


Sevelyn


Riimikko


Riimikko.


Vi är lite extra nöjda och belåtna idag här hemma, vi har nämligen fått övervåningen färdig. Byggmässigt i alla fall. Nu har vi storstädningen och flytten framför oss. Jag och mannen skall snart smyga upp för trapporna, ta ett glas spumante och känna oss duktiga :)

Ha det så bra!

Kram, Sofia