onsdag 31 augusti 2011

Arbetsrum & kaffepaus!

Hej!

Här sitter jag nu och jobbar, ja eller rättare sagt så tar jag en liten kaffepaus just nu. Känner mig så lycklig över att äntligen fått ett arbetsrum där jag kan sprida ut mina papper. Före vi fick övervåningen färdig sov vi alla i det här rummet. Skrivbordet är egentligen ett matbord (8 personer ryms galant runt bordet), och är köpt på Ikea. På resten av bordet, som ni inte får se idag, råder fullständigt papperskaos. Äsch, det skulle jag ju inte skriva :)


På bordet står blommor som Tilde plockat, en fjäriltavla, min favorit kaffemugg från Indiska och så ligger min bästa penna från Tine K där också.

Nu skall jag fortsätta jobba.

Ha det så bra!

Kram, Sofia

söndag 28 augusti 2011

Sköna söndag!


God morgon bästa bloggisar!

Idag softar vi i soffan, Tilde tittar på barnprogram, mannen läser bok och jag sitter med datorn i famnen och bloggar. Så skönt med lugna söndagsmorgnar.

Hittade den här bilden i min inspirationsmapp, gillar den. Stora spegeln med guldram som lutar mot väggen, klädstången och allt det vita. Avslappnat, praktiskt och lyxigt på samma gång. I like!

Hoppas ni har en riktigt skön söndag! Här kan ni lyssna på en riktigt romantiskt sång som jag blir glad av!

Ha det bra!

Kram, Sofia

tisdag 23 augusti 2011

Mammaliv!


Hej!

Idag har vi haft en dag då lilla Tilde testat sina gränser jämt och ständigt. En dag som krävt mycket tålamod och humor (fast det inte alls varit roligt :) Lite som plåster på såret öppnade jag boken "lyckliga barn" och hittade den här dikten som är skriven av Erica Timlon och handlar om mammaliv. Kolla här!


Mammaliv

Att vara mamma är inte alltid lätt som en plätt.
Man skall vara på minst hundraen olika sätt.

Helt jämställd bör man vara.
Fråga Jens och Gudrun bara.

Kunna det mesta om livet, vett och etikett.
Födelsedagskalas, föräldramöte och "rocka fett".

Laga god och nyttig mat, med lågt GI till en hungrig skara.
Samtidigt som man på allas frågor skall svara.

Läkarbesök, hålla kontakten med släkten, känns rätt.
Lämnar över biltvätt, tankning till min man, titt som tätt.

Jag sitter på toa, för att få prata i telefon, lämna mig ifred bara.
Varför rantar ingen efter pappa när han pratar, kan någon det förklara?

Agenda, kollegor, ett möte som gick snett.
Kanske en egen kväll med träning, bio och omelett?

Smart, snygg och spänstig må så vara.
Minst ett styrelseuppdrag måste du klara!

Hålla budget, göra planer och sortera tvätt.
På hushållskassan sätta sprätt!

Vad är det då som är det underbara?
Alla ömhetsbevis jag får av min man och de små rara...


Ja, så är det, eller hur? Visst är här mycket sanning i det här.

Nu skall jag ta ut semlorna ur ugnen för nu är de färdiga!

Kram, Sofia


onsdag 17 augusti 2011

Louis Ghost stol & favorit frisyr!

Hej!

Här kan ni se plexistolen jag skrev om i förra inlägget. Stolen som heter Louis Ghost är i klassisk modell och kommer från Kartell. Just så här skulle jag vilja ha det, vitt gammalt charmigt bord + modern Kartell stol + vitt lammskinn. I like!

Sedan till ett helt annat ämne, nämligen hår. Sommarens absoluta frisyr favorit har varit margaretaflätan. Helt super för småbarn med ganska långt hår. Håret hålls bra på plats och det ser riktigt fint ut också. Sedan kan man pryda håret med en vacker blomma....
...eller piffa till det med en bred grå målfärgs rand. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg det här resultatet. Hmm....


Så kan det gå när man försöker vara duktig och hjälpa till, bestämde mig för att skratta inte ser det ju så farligt ut i alla fall :) Det kunde vara värre :)

Ha det så bra!

Kram, Sofia

söndag 14 augusti 2011

Solstrålar!

God morgon!

Tidigt idag morsse sken solen så vackert in genom fönstret. Tog några bilder.Lyktan som står bredvid balkongsdörren badade i solskenet och bildade ett vackert skuggspel på golvet. I like!Jag har redan tagit mitt duntäcke i användning men här ligger mannens täcke och väntar på att få värma kalla fötter i sängen. I framtiden skall här stå ett gammalt charmigt bord med en modern plexistol (heter det så? Vet ej, skall visa bild i ett annat inlägg). Så är planen i alla fall :)Nu blir det fortsatt mys i soffan.

Ha en strålande söndag!

Kram, Sofia

fredag 12 augusti 2011

Lugn, harmoni och yta!Hej!

Så här ser det ut i vårt sovrum just nu! Har försökt skapa ett rum där det råder lugn och harmoni och där det dessutom finns yta. Enkelt. Skall ta lite mer bilder så får ni se mer.

Nu skall jag krypa ner under täcket, tända lite ljus och läsa min bok. Säger god natt för nu behöver jag vila. Det har varit en intensiv vecka med mycket nytt att lära sig.

Sköt om er!

Kram, Sofia

onsdag 10 augusti 2011

Gardin!

Hej!

Idag tänkte jag att ni skulle få se linnegardinen som jag sydde för någon vecka sedan. Gardinen är en rullgardin-modell. Som knytband har jag använt vitt sammetsband.


Som ni ser kantade jag den vita gardinen med ett svart tyg. Tycker det ger karaktär åt gardinen.


Här hemma har jag fullt upp med att komma igång med nya jobbet. Som bäst håller jag på att förbereda en anatomi & fysiologi kurs för kosmetologerna. Det är roligt men också mycket tidskrävande. På bilden kan ni se att något är på gång. Det är garage bygget. Ja och så Tilde så klart, som också är i gång :)
Nu är det dags för några kvällsmackor.

Ha det bra!

Kram, Sofia

fredag 5 augusti 2011

Ask på ask!

Hej!

Jag kan inte få nog av askar. Vackra askar som är staplade på varann. I like! De här mönstrade askarna kommer från Bloomingville (köpta på Vågas outlet i Juli) och står på bokhyllan bredvid TV:n. I askarna förvarar jag DVD och CD skivor.


Överst på toppen står ett litet smyckesskrin som jag hittade i mitt flickrum hos mina föräldrar.

Nu blir det film och glass!

Ha det bra!

Kram, Sofia

tisdag 2 augusti 2011

Fyrklöver!

Måste visa åt er. Jag fick en ny berlock. Ett fyrklöver som skall symbolisera lycka. Av min syster och hennes familj. Tack!

Sköt om er!

Kram, Sofia