onsdag 7 juli 2010

Sommarrestaurang!

Hej!

Idag tänkte jag skriva om vårt nya favorit ställe här i stan, Johans. Johans är en sommarrestaurang som är belägen på en vacker innergård vid ån, här i stan. Här har vi lunchat, druckit cappuccino, och igår (då vi senast var där) smakade jag på en Somersby cider. Cidern var läskande, inte för sur och inte alls besk, god - I like!


Stackars lilla Tilde hade fallit och stött läppen tidigare på dagen, därför ser den lite svullen ut. Åt Tilde beställde vi en liten glassboll och gissa om hon (och jag:) blev glad då glassen kom och det fanns små röda smultron på glassen. På toppen var det ännu dekorerat med blå violer, Sååå vackert!


Terrassen är så idyllisk, med utsikt över ån.
Lunchen serveras på de här svartvita tallrikarna från Marimekko. Tallriken heter Siirtolapuutarha och andas 50-tal. Är väldigt förtjust i de här tallrikarna (kommer inte riktigt till sin rätta så här på bild). Skall kolla upp om det finns servetter i samma mönster, det kunde bli fint tillsammans med våra vita mattallrikar.

Tycker att Johans har lyckats med att kombinera det gamla med det nya och fräscha och dessutom serverar de god mat! Lunchportionerna är lämplig storlek för en kvinna men enligt min man helt för små för en hungrig karl :)

Ha det så bra!

Kram, Sofia

4 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen, den har jag ännu heller inte prövat.

  SvaraRadera
 2. Johans är fantastiskt! Har varit där några gånger och inhandlat några presentkort åt folk till stället också. Kom ihåg att pröva deras sommardrink - den är otroligt god enligt mig :)

  Och tack för idag - det är så roligt att vara i ert sällskap!

  SvaraRadera
 3. Johans är precis vad Borgå behövde!!:)
  Vi testade Johans i veckan vår bröllopsdag till ära!!
  Måste nästa gång pröva på sommardrinken, för det är ett ställe vi gärna besöker pånytt!! :)

  Ha en fin dag!!

  SvaraRadera
 4. Hej tjejer!

  Sommardrinken skall testas, och det där med presentkort var en riktigt god ide´. Tack för det Milla! Vi tyckte också att det var så roligt att ha er här igår och Tilde är så nöjd när hon får leka med kusinerna!

  Stor kram till er alla!

  SvaraRadera