tisdag 31 augusti 2010

Mamma på jobb & lilla Tilde på dagis

Lilla Tilde på dagis.


Hej och hå!

Det är en ambivalent bloggerska som skriver idag. Ena sekunden känner jag mig som modiga mamman för att i nästa sekund känna mig som oroliga mamman. Det är nämligen så att Tilde ska börja på dagis imorgon och jag börjar jobba. Vi har varit på dagis och övat några dagar förra veckan och den här veckan både igår och idag. Jag har däremot inte kunnat öva ett enda avsked eftersom staden inte tillåter att jag lämnar henne på dagis, p.g.a. stadstillägget. De skulle ta bort tillägget på 200 euro om jag lämnade henne på dagis till exempel för 10 minuter, inte klokt, eller hur?

När jag tänker på att jag ska lämna henne imorgon på dagis känner jag fjärilarna i magen. Tänk att någon annan skall ta hand om det värdefullaste jag har? Och om hon börjar gråta, vem skall trösta henne då? Suck, känner ni andra mammor igen er?

Idag skall det i alla fall bli en massa mys i soffan, en promenad i skogen och pannkaka till mellanmål.


Min lilla skrutt och jag på morgonen.Jag kommer att sakna våra sköna mornar här hemma. Att bara vara tillsammans, kramas och ha det mysigt ihop.

Nu skall vi njuta av dagen!

Ha det så bra!

Kram, Sofia

5 kommentarer:

 1. Hej!

  Allt går bra ska du se!
  Men förstår dina känslor, eftersom några av mina väninnor också har valt att fara tillbaka på jobb då barnen varit just i Tildes ålder. Gör man rätt eller fel känslor? Svåra beslut! Men barnen anpassar sej nog fort! Kraaaaam!

  SvaraRadera
 2. Tokiga principer, skulle ha varit bra att få öva ett kort avsked, men som tur så tror jag att Tilde kommer att klara det bra, värre är det med mamma.
  Lycka till!
  Kram från syrran med familj

  SvaraRadera
 3. Jag tror definitivt att det kommer att gå mycket lättare nu ännu när T är såpass liten. Sen när de är äldre så anpassar de sig inte alls lika lätt/snabbt för de har så inbyggda rutiner och kan dessutom sätta mamma lite mer på prov (på flit). Kommer att gå hur bra som helst!

  SvaraRadera
 4. Jo, Nette har rätt!
  Mina små flickor har just börjat vara i en lekpark, Antonia (1,5 år)leker med alla o busar omkring utan att bry sej om att jag far iväg, Alexandra (nästan 3 år) är mera fundersam o försiktig! Hon förstår ju redan o jag får förklara att jag t.ex. ska till butiken. Antonia förstår ju ingenting utan är bara glad o då hon tex gör sej illa eller strider med de andra barnen är parktanternas famnar nästan lika bra som mammas...

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Nu blir det bara en kort kommentar för annars blir jag sen från jobbet (och det är inte bra om jag kommer rätt ihåg :)

  Det har gått över förväntningarna med Tildes dagis start. Inte gråt vid avskedet igår och inte idag heller. När hon skulle sova dagssömn hade hon gråtit en hel del men annars hade allt gått bra!

  Nu på jobb, ikväll uppdatering här på bloggen!

  Kramkramkram till er!

  SvaraRadera