onsdag 22 juni 2011

Midsommartårta!


Snart är det dags för midsommarfirandet. Längtar efter rökt lax, nypotatis med dill och jordgubbstårta! Tänker vispa ihop en pavlova med vaniljkräm och färska jordgubbar. Det är så gott och lätt att laga!

Här är Nigellas pavlova recept som jag brukar använda:

Ingredienser

4 st äggvitor (rumstempererade)
salt
2.5 dl socker
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
10 st passionsfrukter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.

2. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.

3. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.

4. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat, lägg på grädden och skeda ur innehållet i passionsfrukterna över alltihop.







Brukar byta ut grädden mot vaniljvisp eller vaniljkvarg, och i stället för passionsfrukterna använder jag färska hallon eller jordgubbar.


Kramisar, Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar