torsdag 30 juni 2011

Kvällsdopp!


Hej på er!

Att ta ett kvällsdopp är bland det bästa jag vet. Rogivande. Lugnande. Att sedan efter doppet sitta på bryggan och se på när småfisken hoppar på vattenytan och känna den varma vinden mot huden. Det är livet!

Kram, Sofia

torsdag 23 juni 2011

Första sommarlovet!

Hej!

Idag är dagen då Tilde börjat sitt första sommarlov ever! En dag att minnas! På bilden har hon en söt klänning från Ralph Lauren som lillebror och hans flickvän hämtade med sig från NY.

Ha en bra midsommar!

Kram, Sofia

onsdag 22 juni 2011

Midsommartårta!


Snart är det dags för midsommarfirandet. Längtar efter rökt lax, nypotatis med dill och jordgubbstårta! Tänker vispa ihop en pavlova med vaniljkräm och färska jordgubbar. Det är så gott och lätt att laga!

Här är Nigellas pavlova recept som jag brukar använda:

Ingredienser

4 st äggvitor (rumstempererade)
salt
2.5 dl socker
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
10 st passionsfrukter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.

2. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.

3. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.

4. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat, lägg på grädden och skeda ur innehållet i passionsfrukterna över alltihop.







Brukar byta ut grädden mot vaniljvisp eller vaniljkvarg, och i stället för passionsfrukterna använder jag färska hallon eller jordgubbar.


Kramisar, Sofia

måndag 20 juni 2011

Garden party inspiration!

Hej på er!

Tänk att det är midsommarafton redan på fredag. Kul! Sätter in några inspirerande Garden-party bilder. På översta bilden tycker jag att det är så festligt med ljusslingan och Tine K glasen. Skulle gärna kunna dricka ett gott svalkande vittvin vid det där bordet:)


Dukat bord. Med hjälp av ett segel blir det skugga.


Enkla placeringskort med rosetter i somriga färger.


Stolen har piffats upp med en bukett blommor.


Många lyktor skapar feststämning!

(Bilder från Living Etc)

Ha det så bra finingar!

Kram, Sofia

fredag 17 juni 2011

Hylla i sovrummet & klänning i plommonträdet!

Hej på er!

Idag blir det några bilder på vår hylla i sovrummet. Väggen är gjord av vitmålad panel och hyllorna är i glas. Någon form av ljuskälla skall jag nog fixa dit. Kanske kunde det bli fint med en ljusslinga i glasburk.


Här finns det plats för tidningar, fotografier och annat fint. Men vill inte ha mycket saker. Bara några få utvalda.


På en av hyllorna står just nu blåklockor i vas. Vasen har jag fått i gåva av en mysig moster, fotoramarna kommer från Pentik och det silvriga ägget är köpt på Våga i gamlastan i Borgå.


Vi har haft ett soligt väder idag och Tilde och jag har varit lediga. Skönt! Var och hälsade på vänner. Tilde lekte bland annat med en vattenballong. Ballongen gick sönder och hon blev både förvånad och våt. Men ingen fara..



...vi hängde upp sommarklänningen i ett gammalt fruktträd. Och klänningen var torr efter en kort sekund. Nu är det sommar!

Önskar er ett riktigt skönt veckoslut!

Kram, Sofia

torsdag 16 juni 2011

Fotvård!

Hej på er!

Gud så skönt det känns att ha "nya fötter". Gjorde en fotvård, tog bort förhårdnader, fixade nagelbanden, klippte naglarna och lackade dem i fransk lackning, sedan smörjade jag in dem med en fotcreme. Nu är mina fossingar redo för sommarens sandaler!

Det går lätt att sköta om sina fötter hemma. Ett fotbad en gång i veckan (brukar sätta mjukgörande fotbadsolja i badvattnet) och därefter fila fötterna med fotfil. Nagelbanden kan man peela med en kroppspeeling och naglarna lönar sig att klippa efter fotbadet eller efter duschen då nageln är mjuk. Nagellack piffar upp det hela (om du är kvinna:). Lönar sig att alltid först lacka med ett underlack, som skyddar och vårdar nageln, och därefter lacka med färglack. Om du lackar nageln i en röd färg utan underlack blir nageln lätt gul p.g.a. pigmenten som tränger in i nageln. Inte så kul!

Visst går det lätt att sköta om fötterna hemma, men att gå på pedikyr där fotvårdaren gör grovjobbet några gånger om året är att rekommendera. Och dessutom känns det så skönt när någon vårdar fötterna och masserar dem, eller hur?

Ha det så bra, vänner!

Kram, Sofia

söndag 12 juni 2011

Belgien!

Hej på er!

Nu har vi kommit hem efter en minisemester i Belgien. Var några dagar i en stad som heter Gent och så var vi en dag i Bryssel. Den här gången var inte Tilde med på resan, hon fick i stället vara hos mommo och mofa.


Längs med shoppinggatorna stod det stora höga krukor med hortensior utanför butikerna.


I Gent fanns det massor med personliga och udda hus. I det här huset finns Laura Ashley butiken och den är i tre plan.


Paus. Trötta fötter vilar vid hotellpoolen. Innan resan hade jag tänkt att jag skulle börja dagen med ett morgondopp, men nej, vädret var kallt och det var bra om jag vågade doppa stortån.


Sen blev det en drink på något trevligt ställe. Margarita är ju bara så gott, hör till mina favoriter.

I Gent flyter floden fram.


Stan var fullspäckad med mysiga restauranger, och många restauranger hade verkligen satsa på inredningen.


Ja, det fanns ju lite tid för shopping. Köpte bland annat de här fjäder-örhängena som jag kommer använda flitigt i sommar.


...och den här lilla skylten tycker jag att är så prima :)


Den lilla kissande killen i Bryssel var klädd i röd-vit outfit på lördagen då vi var där. För övrigt blev jag inte så imponerad av staden Bryssel. Hade förväntat mig lite mer, men så kan det vara ibland.


Men nu fortsätter vardagen som vanligt här. Med mycket fart och med en utvilad mamma med ork och tålamod som aldrig förr.

Ha det så bra! Sköt om er och ta en paus!

Kram, Sofia

tisdag 7 juni 2011

Tystnad!

Hej!

Här är så tyst hemma hos oss. Varken barn eller hund är hemma. Underligt så man blir van med de där "hemmaljuden" som alltid finns där, och då det inte hörs känns det så tyst. Så tyst!

God natt!

Kram Sofia

måndag 6 juni 2011

Hej på er!

Hej på er!

Så var blommorna och lilla köksträdgården vattnad för i kväll. Små salladsblad sticker redan upp ur jorden, tänk så fort det gror och börjar grönska.


Terrassen skall bli oljad vilken dag som helst. I fjol då terrassen var ny, målade vi den två gånger och i år räcker det med en gång. Är jättenöjd fortfarande med den grå nyansen vi valde.


Tilde i marint tema. Blått, randigt och gult.

Vet ni vad, har inte riktigt känt mig i form den sista tiden. Har haft problem med andningen, och nu idag har det konstaterats att jag har astma. Har fått medicin och nu väntar jag bara på att få andningen i skick för att sedan kunna fara ut på en joggingtur.

Sov gott finingar!

Kram, Sofia

söndag 5 juni 2011

Kalas!

Hej på er!

Hoppas ni mår bra. Vilket underbart sommarväder vi haft. Vi har varit ute i skärgården på födelsedagskalas, den här gången var det kusin R som fyllde år. Grattis!


Vi blev bjudna på mycket gott, och så klart står flaggan i topp!


Jag i min nya vita spetstopp (som syns ytterst dåligt på foto - är ingen modebloggare precis :) och bästa trotsiga gullungen.


Hit skall Tilde och hunden Alfons få komma om några dagar. Tilde skall få vara hos mommo och mofa medan jag och mannen åker till Belgien på minisemester. Tilde pratar om att hon skall simma i havet, springa i gräsmattan och klappa små lammungar, när hon nästa vecka skall vara ute i skärgården. Och det är nog precis det hon kommer att få göra också :)

Önskar er en bra start på veckan!

Kram, Sofia

fredag 3 juni 2011

Välkommen sommar!

Välkommen Sommar! "Mamma, det har varit sommar hela gagen", sa Tilde igår. Och det stämmer, nu är det sommar på riktigt. Värmen, solen, de ljumma och ljusa nätterna, glassen, blommorna, barfota barn. Nu är det dags för lata, sköna sommardagar.



Idag skall vi ställa till med ett litet våffelkalas. Våfflor, jordgubbssylt och vispad grädde på terrassen. Så skall det vara, för nu är det sommar!

Önskar er ett riktigt skönt veckoslut!

Kramar, Sofia