onsdag 22 september 2010

Vårlökarna i jorden!

Svarta tulpanen "Black Hero". I like! Bild från Allt om trädgård.


Kirgiskål, som blir 80 - 100 cm hög. Bild från odla nu.


God kväll, bästa bloggisar!

Har ni planterat vårlökarna redan? Just nu lär det vara "rätt tid" att sätta lökarna i jorden, så att de små lökarna hinner rota sig innan det blir kallt. Har planerat att plantera: vit och lila krokus, scilla, kirgiskål och så är jag väldigt sugen på svart tulpan. Visst är den häftig? Krokus och scilla har jag tänkt plantera i stora grupper i gräsmattan medan tulpan- och kirgiskål lökarna planteras i blomrabatten. Jepp, så är planen och den skall förverkligas under veckoslutet. Skall bli härligt att påta i jorden och få smuts under naglarna :)

Ha det så bra!

Kram, Sofia

6 kommentarer:

 1. Det låter härligt!

  Den svarta tulpanen var ett härligt tips ;)
  skulle vara nåt för våran rabatt också.

  Kul att du delade med dig, tack för inspiationen!

  Vem vet, kanske blir det påtande i trädgården för mig också till helgen.

  Ha en fortsatt bra vecka

  Kram Fia

  SvaraRadera
 2. Du är full av energi! Härligt! Jag borde också köpa lite lökar.

  Ett litet tips: plantera kirgiskålen så att något annat täcker den då den blommat färdigt, för de ser tråkiga ut då de vissnat.

  Ha ett skönt veckoslut!

  SvaraRadera
 3. Fia, kul att du fick inspiration av inlägget. Tycker att de svarta tulpanerna är så häftiga och skulle se jättesnygga ut tillsammans med lila och rosa tulpaner.

  Tack Cecilia för tipset! Har ni kirgiskål hemma i rabatten eller kanske på landet?

  Kram, Sofia

  SvaraRadera
 4. Tyvärr har vi inte fått tillstånd någon rabatt ännu....
  Men har läst i trädgårdstidning o var till Margretebergspark då när kirgiskålen var utblommad o det var ingen vacker syn, både bladen o blommorna blir fula (gula o torra)o det syns så bra då den är så hög. Men om man planerar det så att den blir täckt av andra växter då de blommat färdigt eller kanske man bara kan klippa av knoppen o bladen vid marken?? Eller gräva upp dem efter blomningen o gräva ner dem igen på hösten? Kanske du hittar tips om du googlar? Har du besökt Margretebergspark? Fint ställe o då ser man alla blommor o buskar live! (fint ställe, men inte så fina webbsidor)
  http://www.marketanpuisto.fi/index.php?section=10

  SvaraRadera
 5. Nej, jag har aldrig varit till Margretebergsparken men skall absolut ta mig dit! Tack för det! Tror att jag inte i år ännu is plantera kirgiskålen, det kräver lite mer trädgårdsplanering än vad jag just nu klarar av. Det får bli till nästa år. Men tulpaner skall det bli i alla fall.

  Kram, Sofia

  SvaraRadera
 6. katsasta tämä:

  http://blomsterverkstad.blogspot.com/2010/10/vacker-vallmo-beautiful-poppy.html

  SvaraRadera