lördag 24 april 2010

Lill-pricken Tilde och däckstolar

Snygg Adirondack stol. Vill ha till terassen, men tycker att det är lite för dyrt att betala 200 euro för en stol (speciellt nu när vi skulle behöva minst två stolar och ett bord + mycket annat!) Bilden är från plantagen.


Samma stolmodell men i minivariant! Urgulligt! Bild från Lexington.


God morgon Lördag!

Det är en aningen trött mamma som skriver på bloggen idag! Lilla Tilde är prickig och har fått vattkoppor och på grund av klådan så har hela familjen sovit ytterst oroligt inatt. Prickarna kom snabbt. Var igår till yrkesskolan och evaluerade blivande kosmetologer i deras yrkesprov i hand- och fotvård. När jag åkte iväg vid elva tiden på förmiddagen hade jag märkt att Tilde hade några prickar på kroppen men när jag kom hem vid fem tiden hade hon hur många som helst. Vattkoppor är ju inte farligt för en frisk ett åring men klådan är inge kul. Vi får hoppas att vattkopporna snart är förbi.

På grund av vattkopporna kommer vi att ha många hemmadagar framför oss. Tror att jag ska passa på och planera trägården mellan varven. Bästa inspirationen hittar jag i gamla och nya inredningstidningar och på andras bloggar, så klart. Skulle behöva nya trädgårdsmöbler, någon som vet var de säljer stolar i amerikansk däckstolsmodell, en så kallad "Adirondack chair" till billigt pris? Sedan får vi på måndagen fem ton natursten hem till oss, och av stenarna ska det bli en "kullerstens mur" mellan vägen och huset. Självklart ska ni få följa med det projektet.

Ha det så bra!

Kramar från lill-pricken Tilde och mig

5 kommentarer:

 1. Hett tips! Jula säljer däckstolarna billigt! Men man får måla dem själv. www.jula.se tror jag adressen är.

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Hejsan,

  Jag drömmer också om däckstolarna, de bara är såå snygga men håller med dig att lite väl dyra, speciellt när man behöver flere...
  Kollade tipset du fick här ovan från Hwita villan, där har de stolen som omålad och den är jätte billig. :)
  Frågan är sedan fraktkostnaden...
  Själv tänkte jag tipsa dig, om att fråga av en bekant/lokal snickare vad han hans variant på stolen kostar!

  Sött när T. tackade först dig i sitt tal!! :)

  Ha en fin söndag där hemma med prickiga Tilde!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har köpt en stol i augusti för några år sedan - då har de rea på många trädgårdsgrejer! Vi fick vår för -50%, så det blev överkomligt när vi dessutom har plats för bara en här stan.
  Det är faktiskt enda gången jag harmat mig över att vi har en liten o kompakt terass - dessa stolar ser ännu mysigare ut då de har ett par :)

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Tack för era värdefulla kommentarer!

  M, vilket tips alltså!!! Superbilliga stolar som vi kommer att beställa ifall vi löser problemet med att få dem postade till Finland.

  Hällkulla, ingen dum idé att låta någon händig snickra ihop stolarna. Får fundera närmare på den saken om vår jula-leverans inte lyckas.
  Ni var säkert och kollade konserten på grand på fredag. Var på lördag och blev riktigt överraskad och rörd över Tomas tal.

  Milla, det ända fiffiga med stolköpet skulle vara att vänta till augusti när reorna kommit igång, men har inte riktigt tålamod att vänta så länge. Skulle vilja ha stolarna nu till sommaren. Bums! På vår framterass skulle det passa just perfekt med två stolar bredvid varandra. Kanske ett litet bord mellan stolarna, ett parasoll, två krukor buxbom, lyktor....:)

  Ha en skön fortsättning på söndagen!

  Kram, Sofia

  SvaraRadera
 5. Hejsan,

  Jo, vi var på fredagen!
  Hoppas frakten till Finland lyckas så ni får era stolar till terassen förstår att du inte orkar vänta tills hösten. Själv funderar jag funderade precis samma att kolla om det går att ordna frakt tillFinland, har inte än hört mig för, annars vet jag att vi har en händig granne men han har så bråttom så jag drar mig för att fråga...
  Jätte roligt att Tilde är sig själv igen!! :)

  Ha en fin dag!
  Kram,
  Pi

  SvaraRadera