tisdag 29 juni 2010

Egentid och träolja!

Hej på er!

Idag hade jag en riktig mammaego förmiddag. Det började med ett besök hos frissan, där jag fick håret tonat och klippt, så skön känsla att ha håret fixat! Älskar att gå till frissan, jag känner mig som ny när jag stiger upp från frissastolen! Och efter frissan blev det flicklunch med bästa C. Vi var och åt en getost sallad på en mysig innergård i gamla stan. I like! Ja, och på översta bilden kan ni se hur jag ser ut i håret efter frissa besöket.


Under sommaren har vi behandlat terrassen med Tikkurilas träolja i en färg som heter "tuohi". Tycker om färgen som gör att terrassen ser härligt solblekt ut. Dessutom skyddar den träet mot väder och vind. Vi har målat träet två gånger i sommar, under de följande åren ska terrassen behandlas en gång per sommar.


Blev positivt överraskad över att det fanns så många olika nyanser och färger att välja mellan. Om man skall behandla en terrass så lönar det sig att välja en nyans som passar med husfärgen och inte automatiskt välja en träolja utan pigment, tycker jag.


Här kan ni se det oljade trädäcket tillsammans med den gråblå husväggen och utemöblerna och Alfons som tar en liten tupplur under bordet :)

Nu skall jag gå och göra en liten ansiktsbehandling åt mig. Först grundrengöring med rengöringsmjölk och ansiktsvatten, sedan peeling och sedan en fuktgivande ansiktsmask, för huden behöver både rengöring och fukt under sommaren.

Så ha det så bra!

Kram, Sofia

6 kommentarer:

 1. Vad fin terrass!

  Hade ingen aning om att det finns många nyanser att välja mellan, trodde bara det fanns genomskilnig o så mörk träfärg, något att fundera på till nästa år, tja vad passar till vårt senapsgula hus?!?!!

  Alfons passar också så bra in i er färgskala :)

  SvaraRadera
 2. Hej Cecilia!

  Tack ska du ha! Jo det finns många nyanser att välja mellan. Blev själv mäkta förvånad över det stora urvalet, tycker att det ser ut som om de flesta terrasser är behandlade med genomskinliga oljan eller sedan den där mörkare varianten. Skall ta foto på brochyren och sätta in här på bloggen så ska du få se. Tycker att det kunde vara snyggt med en lite mörkare grå nyans till er husfärg och sedan lite vita krukor eller lyktor till så blir det en fin kontrast mellan den varma husfärgen och kallare terrassfärgen och sedan lite vitt som fräschar upp det hela. Tror det kunde bli snyggt, eller hur?

  Kram, Sofia

  SvaraRadera
 3. Det sku säkert bli fint, vi har ju också grå stenfot o stuprännor!

  SvaraRadera
 4. Jättefin nyans, verkligen. Vi hade ingen aning om det där heller, så vårt alternativ var att tjära hela terassen (ville ha riktigt mörkt) eller sen olja med den mörkare bruna oljan. Men oljan blev tillräckligt mörkt för oss i alla fall i år, få se om man sen vill göra något åt det efter vintern igen. Men bra att veta att det finns fler möjligheter om man sen ändrar sig och vill ha ljusare.

  SvaraRadera
 5. Tack Nette!

  Visst är det bra att veta att det finns alternativ, vet dock inte om det lyckas att sätta en ljusare olja på mörkare nyans...men mörkare får man det alltid :)

  SvaraRadera
 6. Jo nä, nu är vi också nöjda med det här mörka, som det är nu. Lasyr och olja kanske inte riktigt går ihop annars heller. Jag är egentligen bekant med lasyrbroschyren från tider då syrrans bastu på lande skulle få färg. Men jag hade inte vetat att det funkar på terassytor, men klart det gör :) Man är ibland så låst i tankarna bara!

  SvaraRadera