söndag 27 februari 2011

Paris, del 1!

Bonjour!

Eiffeltornet. Triumfbågen. Louvren. Champagne. Mona Lisa. Versailles. Notre Dame. Kafékultur. Chanel. Hotell Ritz. Montmartre. Champs-Elysée. Tuilerierna. Croissant....och mycket mycket mer förknippar jag med vackra Paris.


Lilla T och jag vid Triumfbågen (eller armbågen som Tilde kallar den :) Som ni ser är det vinter i Paris, träden är kala och temperaturen ligger vid + 10 grader, men ingen snö. Skönt!


Och hur får man en sprallig snart två-åring att sitta snällt i kärran då? Jo, genom att muta med muminkex! Lätt som en plätt :)....


....och genom att ta "springpauser" i parkerna och på olika torg. Här en liten springsession före vi gick in på Louvren och kollade in bland annat Mona Lisa...


...och Victory of Samothrace. Som ni märker är det ganska lugnt på museét, vi fick i lugn och ro titta på utställningarna och behövde inte ens köa för att se på Mona Lisa. Ganska sällsynt skulle jag säga.


En och annan lekpark hann vi också vistas i.


Mysigt att ha pappa T med i lekparken.


ÅÅÅ, CHANEL. En dröm gick i uppfyllelse när jag besökte det lyxiga modehuset Chanel på Rue Cambon 31. Det var här som Coco Chanel hade sitt kontor. Men mer om den saken i ett annat inlägg.


En tidig lunch uppe vid Montmartre. Här lunchar vi på Paris högsta punkt så ni kan tänka er att det var en fin vy vi kunde se härifrån. Solen skiner och värmde så skönt, om bara två månader har vi ungefär samma väder här. Härligt!


Och sedan lite mjölk på maten. Slurp!

Mer bilder kommer det imorgon. Nu skall vi njuta av Söndagen och gå i bastun. Imorgon börjar vardagen efter sportlovet.

Sköt om er sötisar!

Kram, Sofia

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder!
  Ha en bra vecka & sköt om er!
  Kramar från oss alla

  SvaraRadera
 2. Ha ni också en kiva vecka!

  Kramar, Sofia och Tilde

  SvaraRadera
 3. Armbågen! Nå, båge som båge. :)

  SvaraRadera
 4. Ja, barn kan kläcka ur sig så roliga saker ibland :)

  SvaraRadera